20/9/13

Το ΝΑΡ καταγγέλλει την τρομοκρατική δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Νέου Αριστερού Ρεύματος


Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την τρομοκρατική δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και γνωστού αγωνιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή 20/9/2013, στις 6:00 πμ στην οδό Κύπρου, στο Βύρωνα. Άτομο του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στην αστυνομία, σταμάτησε με μηχανή και κινήθηκε εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, τον απείλησε με την φράση «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και βγάζοντας αντικείμενο από την τσέπη του, τον καταδίωξε, ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί.

Το συγκεκριμένο άτομο τρομοκρατούσε την οικογένεια του συνδικαλιστή από την περασμένη Τρίτη. Μεγάλα ερωτηματικά γεννά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Βύρωνα στο οποίο οδηγήθηκε ο δράστης μετά από κλήση στην αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ, όπου αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης εργατών, συνδικαλιστών και Αριστερών, μέρος του οποίου είναι η τραμπούκικη επίθεση στους μεταλλεργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και αποκορύφωμα την προσχεδιασμένη δολοφονία από την Χρυσή Αυγή του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Αθήνα, 20/9/2013

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ