13/10/13

ΝΑΡ | Ανακοίνωση: Ο οργανωμένος λαός θα αντισταθεί στις προβοκάτσιες

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Νέου Αριστερού Ρεύματος

 

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Η ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καλεί τις μαχόμενες δυνάμεις του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς σε επαγρύπνηση και περιφρούρηση από τις προβοκάτσιες που σχεδιάζει η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσα από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς της ΕΥΠ.

Με "το δόγμα των δυο άκρων" η άθλια δικομματική κυβέρνηση εξαπολύει γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Ο δίκαιος μαζικός αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές διώκεται ως "έγκλημα". Οι καταληψίες μαθητές διώκονται και καταδικάζονται ως παραβάτες του ποινικού κώδικα. Οι αγωνιζόμενοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και διοικητικοί υπάλληλοι είναι στο στόχαστρο αστυνομικών και δικαστικών διώξεων. Ο αγώνας για την απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται ως το άλλο άκρο της φασιστικής απειλής.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να τρομοκρατεί γενικότερα τον λαό, σχεδιάζει και οργανώνει προβοκάτσιες κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εδικά των πιο μαχητικών ταξικών τμημάτων του, καθώς και των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων και ειδικά των επαναστατικών κομμουνιστικών.

Στο πλαίσιο αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, υπάρχει και ειδικό σχέδιο στοχοποίησης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό φαίνεται καθαρά στις στοχευμένες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών-αγωνιστών της. Αποκαλύπτεται από την συστηματική προσπάθεια μηχανισμών της ΓΑΔΑ και της Ασφάλειας, μαζί με πολιτικούς και δημοσιογράφους-παπαγαλάκια της, να την "συνδέσουν" με το πραγματικό έγκλημα στη Μαρφίν, που είχε χαρακτήρα προβοκάτσιας κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Τα σχέδια αυτά, όπως και η προώθηση του νεοφασισμού και της Χρυσής Αυγής και γενικότερα η οικοδόμηση καθεστώτος κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, αποτελούν οργανικό στοιχείο της κανιβαλικής πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου ΕΕ και ΔΝΤ.

Η επίθεση αυτή μπορεί να ανατραπεί, χωρίς φόβο και αναδίπλωση, με ένα αγωνιστικό μέτωπο πάλης του μαζικού κινήματος, για την ανατροπή της κρατικής καταστολής και προβοκάτσιας και της φασιστικής απειλής, με κοινή δράση της Αριστεράς και όσων αντιστέκονται στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΝΑΡ θα συμβάλει, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες τις δυνάμεις της μετωπικής συμπόρευσης για την απόκρουση και ήττα των κυβερνητικών σχεδίων. Για την περιφρούρηση του μαζικού κινήματος από τη δράση των μηχανισμών της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης και του κράτους και όχι στην "περιφρούρηση" της Αριστεράς από τις μαχητικές και ανατρεπτικές τάσεις του μαζικού κινήματος με πρακτική "νομιμοφροσύνης" η περιχαράκωσης. Με στόχο την αντεπίθεση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, σε στενή σύνδεση με την αναγκαία αντικαπιταλιστική ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ και των κυβερνήσεων τους.

Το γραφείο Τύπου του ΝΑΡ, Αθήνα 12 Οκτώβρη 2013

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ