13/11/13

ΕΝΙΑΙΟΣ ΥΠΠΟ: Στάση Εργασίας 14-11-13

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.
ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210-38.32.080, FAX: 210-38.32.656Στάση Εργασίας ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

Το ζήτημα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα δεν έχει τελειώσει. Η κυβέρνηση, παριστάνοντας μάλιστα και τη «σκληρά» διαπραγματευόμενη με την Τρόικα, ετοιμάζει μεθοδικά το νέο κύμα απολύσεων στο δημόσιο, όπως έχει υποσχεθεί από καιρό με την υπογραφή των Μνημονίων.
Μέσα από εντέχνως διακινούμενες πληροφορίες «φωτογραφίζονται» περιπτώσεις υπουργείων, υπηρεσιών, νομικών προσώπων, κλάδων και ειδικοτήτων που θα χτυπηθούν. Αντικρουόμενες πληροφορίες διακινούνται στα ΜΜΕ για τα σχέδια οργανογραμμάτων – φαντάσματα που πάνε κι έρχονται. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το προκλητικό «κυνήγι μαγισσών», με την επιχείρηση εκφοβισμού του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων και την προσπάθεια κατασκευής επίορκων, κοπανατζήδων, παρανόμως διορισθέντων κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ο στόχος τους είναι ένας: η κατασυκοφάντηση του δημοσίου, η συρρίκνωση δομών και οι απολύσεις υπαλλήλων, η ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου τομέα.
Ο σχεδιασμός τους όμως δεν  τους βγαίνει! Ο πρώτος γύρος διαθεσιμοτήτων -απολύσεων καρκινοβατεί, οι αντιστάσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας (παρά τις δυσκολίες, παρά τις πιέσεις που δεχόμαστε όλοι) επιμένουν να δημιουργούν καθυστερήσεις και προσκόμματα, να ανατρέπουν σχεδιασμούς, να αναδεικνύουν τις πραγματικές τους στοχεύσεις, να αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητας της πολιτικής τους.

ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΛΕΞΗ
Με κάθε ευκαιρία θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε 
το δημόσιο  χαρακτήρα των υπηρεσιών που  υπάρχουν για  τις ανάγκες τις κοινωνίας.
Από κάθε βήμα θα επιμένουμε να διεκδικούμε
την επαρκή στελέχωση  των δημόσιων υπηρεσιών και να καταγγέλλουμε τις απολύσεις.
Η πανελλαδική  στάση εργασίας που κήρυξε για  τις 14 Νοέμβρη 
η ΑΔΕΔΥ και  στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕΥΠΠΟ  είναι μια ακόμη τέτοια ευκαιρία

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
ΔΕN ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Όλοι και όλες στη Στάση Εργασίας 12.00 – λήξη βάρδιας
την Πέμπτη 14 Νοέμβρη
και στη συγκέντρωση στις 13.00 στα Προπύλαια


Το ΔΣ του  Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς  και Νήσων

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ