7/11/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 6/11/2013
Καθ’ όλη  τη διάρκεια της απεργίας των διοικητικών  υπαλλήλων του Πανεπιστημίου  Αθηνών, εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες αιτήματα φοιτητών του Παν/μίου μας (χορήγηση πιστοποιητικού σπουδών για τη στρατολογία και για ανανέωση άδειας παραμονής αλλοδαπών φοιτητών, πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας για υποβολή αίτησης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του εξωτερικού, ανανέωση βιβλιαρίων ασφάλισης φοιτητών με ασφαλιστικό φορέα το ΕΚΠΑ, κ.α.) και κάθε άλλο επείγον ζήτημα.
Η Απεργιακή Επιτροπή συγκεντρώνει όλα τα αιτήματα φοιτητών, πολιτών, εργαζομένων και συνταξιοδοτημένων συναδέλφων, μελών ΔΕΠ, και φροντίζει για την άμεση επίλυση εκείνων που έχουν χαρακτήρα επείγοντος. Το γραφείο της Επιτροπής βρίσκεται στα Προπύλαια, και είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30-18:00.
Παράλληλα, το προσωπικό  ασφαλείας και οι απεργοί φροντίζουν καθημερινά για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, τη συντήρηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του και την ασφάλεια κάθε κρίσιμης και ευαίσθητης μονάδας του, κ.α.
Επισημαίνεται, πως σε αυτές τις διαδικασίες  εμπλέκονται απεργοί διοικητικοί  υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και πολλοί περισσότεροι που πρόκειται να τεθούν άμεσα και που, εάν σταματήσει η απεργία, θα απολυθούν.
Ενδεχομένως, υπάρχουν κάποιοι  που ενοχλούνται από την επίλυση  όλων αυτών των επειγόντων θεμάτων  που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της  απεργίας και ασκούν πιέσεις προς τους συναδέλφους, ώστε να μην γίνονται οι συγκεκριμένες διευθετήσεις. Ενοχλούνται γιατί στοιχίζονται με την προσπάθεια του Υπουργού και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να δημιουργήσουν ρήγματα μεταξύ απεργών, φοιτητών και μελών ΔΕΠ.
Δε  θα το επιτρέψουμε
Ο αγώνας που δίδεται  αυτή τη στιγμή στο ΕΚΠΑ, με προμετωπίδα  την απεργία διάρκειας του  Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού είναι αγώνας που αφορά όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας και όλη την κοινωνία, γιατί δε διακυβεύονται μόνον οι απολύσεις των συναδέλφων, αλλά συνολικά το παρόν και το μέλλον όλων μας.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ