7/11/13

Ανακοίνωση του Δικτύου Διοικητικών

Η κυβέρνηση εντείνει την  καταστολή της απέναντι στον απεργιακό  μας αγώνα και στην ανυποχώρητη  στάση των συναδέλφων με ένα μπαράζ αυταρχικών αποφάσεων και κατασταλτικών  μέσων. Δυο μήνες δεν κατάφερε να προχωρήσει στις απολύσεις στα Πανεπιστήμια βρίσκοντας απέναντί της το τείχος που έχτισε ο ανυποχώρητος, μαζικός, ενωτικός αγώνας των εργαζομένων και έρχεται σήμερα με τον κατάπτυστο νόμο που ψήφισε να στείλει σε αργία τους 268 συναδέλφους μας που αρνήθηκαν να υποταχθούν και να υπογράψουν τις απολύσεις τους. 

Η κυβέρνηση καταθέτει  αγωγές εναντίον των δύο ιδρυμάτων που έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό, αφού η απεργία των συναδέλφων βρήκε συμπαραστάτες στους φοιτητικούς συλλόγους και στους συλλόγους των καθηγητών. Στρέφεται εναντίον των συναδέλφων που δεν λύγισαν μπροστά στον εκβιασμό της απογραφής, γιατί χρειάζεται καταδίκες προς παραδειγματισμό για όποιον εργαζόμενο σκεφτεί να σηκώσει κεφάλι και να δηλώσει ανυπακοή.

Σ’ αυτή την κρίσιμη για την  απεργία μας καμπή, εμείς δεν  έχουμε άλλο τρόπο να απαντήσουμε  από το να χτίσουμε τώρα ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης  του δικαιώματος στην απεργία  και των συναδέλφων που παραπέμπονται  στα πειθαρχικά από τον υπουργό (!!). Δεν έχουμε άλλο τρόπο να απαντήσουμε  από το να σηκώσουμε ένα πύργο  ατίθασο απέναντι στον κοινοβουλευτικό  ολοκληρωτισμό.

Στο πρώτο χαρτί παραπομπής συναδέλφου στο πειθαρχικό, στην πρώτη ποινικοποίηση της απεργίας μας εμείς, συνάδελφοι, πρέπει να κάνουμε αυτό που δεν έκαναν όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι που αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή. Πρέπει να συνεχίσουμε. Να απαντήσουμε στο μπαράζ του ολοκληρωτισμού με ένα νέο αγωνιστικό μπαράζ των εργαζομένων σε όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και των φοιτητικών συλλόγων. Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση απεργιακού αγώνα μπροστά στην τομή που επιχειρείται στο εργατικό κίνημα στο δημόσιο. 

Δεν θα σταθούμε με σκυμμένο το κεφάλι , εμείς που απεργούμε 9 εβδομάδες..

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ σε έκτακτες ΓΣ αύριο προκειμένου να αποφασίσουν την έμπρακτη απεργιακή στήριξη του αγώνα. 

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ αλλά και όλες τις ομοσπονδίες και  τα σωματεία του δημοσίου να απαντήσουν στην κυβερνητική πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και των αγωνιστών  με παν δημοσιοϋπαληλική απεργία. 

Καλούμε τα σωματεία και τις  επιτροπές και συλλογικότητες στις γειτονιές να στήσουν τώρα επιτροπή αλληλεγγύης που θα υπερασπιστεί και συνταχθεί με τον δίκαιο αγώνα  μας. 

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα  να πάρουν θέση μπροστά στην ανατροπή της όποιας αστικής νομιμότητας  έχουν αφήσει.

Καλούμε όλο την κοινωνία να μετατρέψει το φετινό Πολυτεχνείο, τα 40 χρόνια από την εξέγερση, σ’έναν νέο ξεσηκωμό για να πέσει η κυβέρνηση , να διώξουμε Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. κι όλους τους εκπρόσωπους του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ