14/12/13

Απόφαση Γ. Σ. Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α. της 13/12/2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Δ ιοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών της 13/12/2013
 
Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, τη θέση συναδέλφων σε αργία και την αποδόμηση–ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

• Προκηρύσσουμε δύο 24ωρες απεργίες με περιφρούρηση των εργασιακών μας χώρων: 
 
- Δευτέρα 16/12/2013 με αίτημα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν
από αυτή, 
 
-Τρίτη 17/12/2013 με αίτημα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν
από την εφαρμογή των ΚΥΑ και αφορούν την κατάργηση κλάδων και τις διαθεσιμότητες
με τους ίδιους όρους.

•Δ εν παρεμποδίζουμε και δεν υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία.

•Εξουσιοδοτούμε το Προεδρείο της Γ.Σ. να συντάξει μαζί με τους εκπροσώπους των Συλλόγων άλλων ΑΕΙ κείμενο με χρονοδιάγραμμα ως προς τις δικές μας απαιτήσεις και την υλοποίησή τους από το Υπουργείο Παιδείας.

•Καλούμε Δ ευτέρα 16/12, 08.30 πμ συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στη ΓΑ ΔΑ μαζί με την Α ΔΕΔ Υ και άλλους φορείς κατά την κατάθεση των μελών του Προεδρείου της Γ.Σ. του Συλλόγου της 02/12/2013.

•Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την άσκηση πίεσης σε εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή σε αργία να αναλάβουν το βάρος της λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως επίσης να μην προσληφθούν εργολαβικοί εργαζόμενοι στη θέση τους.

•Καλούμε τους φοιτητές και τα μέλη Δ ΕΠ του Ιδρύματος να αναδείξουν τα κενά στη λειτουργία του ΕΚΠΑ μετά τη διαθεσιμότητα.

•Η διεύθυνση ιοικητικού παραμένει υπό τον έλεγχο των απεργών.

•Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε επισήμως αποστείλει.

•Μετά την ανάκληση του δ ιοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου από την Γενική Συνέλευση της 11/12/2013 με μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/12/2013, προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη δ ιοικητικού Συμβουλίου την Παρασκευή 20/12/2013 οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, από 08.00 πμ μέχρι 04.00 μμ.

•Οι εκλογές διεξάγονται από την Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (Ε.Ε.Ε.) που εκλέχτηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση. Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών εκλέχθηκαν οι: Μουστάκας Κωνσταντίνος, Τσιώτα Δήμητρα, Μπούρμπουλα Αθηνά-Παναγιώτα, Ζιάγγα Μαρία (τακτικά μέλη), Ζάρδας Ευάγγελος, Οργέτα Άννα (αναπληρωματικά μέλη).

•Οι υποψηφιότητες για το διοικητικό Συμβούλιο υποβάλλονται εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών μέχρι τις 02.00 μμ της 19/12/2013 σε αίθουσα του κεντρικού κτηρίου.

Επόμενη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17/12/2013 στις 10.00 πμ.
 
Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης
 
.......................
 
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών της 13/12/2013
 
Ο Σύλλογος Δ ιοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ μπαίνει στην 15η εβδομάδα του απεργιακού του αγώνα.

Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε και συνεχίζει με δύο πάγια αιτήματα:

1) την απόσυρση της Κ.Υ.Α.

2) τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

Στα πλαίσια αυτά, ο σύλλογός μας καταδικάζει την απαράδεκτη έκθεση του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, τις απολύσεις μας θα ακολουθήσουν δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια και για τους προπτυχιακούς φοιτητές και όχι μόνο για τους μεταπτυχιακούς όπως γίνεται μέχρι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα προτείνεται η αδειοδότηση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Γίνεται ξεκάθαρη η επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου και η μετατροπή του σε ακόμα ένα πεδίο κερδοφορίας. Εμείς παλεύουμε για ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Διεκδικούμε μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, που όλες αυτές τις εβδομάδες είμαστε μαζί στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Πανεπιστημίου, την κατοχύρωση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές και απαιτούμε το ξενοδοχείο Λα Μιράζ ιδιοκτησίας ΕΚΠΑ να μετατραπεί σε φοιτητική εστία χωρίς ενοίκιο.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ