3/4/14

Όλα για το επιχειρηματικό κέρδος-φτώχεια και ανεργία για το λαό προτείνει ο κυβερνητικός Ιωαννίδης


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία



Θεσσαλονίκη, 3.4.2014
Δελτίο τύπου

Όλα για το επιχειρηματικό κέρδος-φτώχεια και ανεργία για το λαό προτείνει ο κυβερνητικός Ιωαννίδης
 
Σχόλιο για την πρόταση του Γ. Ιωαννίδη να θεσπιστεί «Σύμμαχος του επιχειρηματία» στα πλαίσια της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας
 
Στη συνάντηση που είχε ο κυβερνητικός υποψήφιος και βουλευτής της ΝΔ Γ. Ιωαννίδης με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (2.4.14) είχε την έμπνευση να προτείνει την ίδρυση του «Σύμμαχου του επιχειρηματία», σαν μια νέα υπηρεσία στον Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων από το κράτος. Αυτή την υπηρεσία που ο Ιωαννίδης προτείνει να στελεχωθεί με επιστημονικά στελέχη, τη θέλει να λειτουργεί σαν «συνήγορος του επιχειρηματία».

Εξάλλου σαν συνήγορος των επιχειρήσεων και των τραπεζών λειτούργησε ο ίδιος σαν βουλευτής της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας την Κυριακή το πολυνομοσχέδιο που ισοπεδώνει εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, βάζοντας στο στόχαστρο επιπλέον ολόκληρους κλάδους από τους κτηνοτρόφους μέχρι κατηγορίες μικρομεσαίων, όπως οι φαρμακοποιοί και οι αρτοποιοί.

Τι άλλο είναι παρά «συνήγορος του επιχειρηματία» η πολιτική των μνημονίων που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ; Όταν με τα ΜΑΤ σπάνε απεργίες όπως στη Χαλυβουργία και επιτρέπουν στους χρυσοθήρες να ασυδοτούν καταστρέφοντας τη Χαλκιδική και όχι μόνο;

Στα πλαίσια της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του Καλλικράτη το δημόσιο και το τοπικό κράτος της Περιφέρειας αγνοεί τις κοινωνικές ανάγκες και υπηρετεί με το πιο απόλυτο τρόπο την κερδοσκοπία του κεφαλαίου, η οποία μας έφερε στη σημερινή χρεοκοπία. Όσα προνόμια, ανακεφαλαιοποιήσεις, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ κλπ και αν δίνουν στο κεφάλαιο, αυτό χαρίζει φτώχεια και ανεργία, ότι αν λέει το παραμύθι του «σακσές στόρι». Για αυτό βάζουν στο στόχαστρο των απολύσεων καθηγητές, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, υγειονομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους και από την άλλη σχεδιάζουν πολυδάπανες υπηρεσίες-«συμμάχους» της εργοδοτικής κερδοσκοπίας.

Κουβέντα φυσικά για τους άνεργους που φτάνουν το 30% στην Κ. Μακεδονία και το 1 εκατ. απλήρωτους σε όλη τη χώρα που στενάζουν στα εργασιακά κάτεργα των «συμμάχων» του Ιωαννίδη.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχομεσαία αγροτιά, η νεολαία και οι συνταξιούχοι δεν έχουν ανάγκη από «συνήγορο». Έχουν ανάγκη από ένα λαϊκό και εργατικό κίνημα αποφασισμένο να συγκρουστεί για την απελευθέρωση από τα δεσμά των Μνημονίων, του χρέους, της ΕΕ και του ευρώ. Για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του σάπιου πολιτικού συστήματος των Μνημονίων και της ακροδεξιάς, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια του λαού μέσα από την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την προοπτική του σοσιαλισμού. Σε αυτό το στόχο στρατεύεται η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ