3/4/14

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Νέο ροζ βίντεο κλονίζει την κυβέρνηση     Σαν να μην έφτανε ο σάλος που έχει προκληθεί από το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη –και τα όσα ακούγονται από τον Μπαλτάκο για την παρέμβαση Σαμαρά στην Δικαιοσύνη και την παρακρατική δράση της κυβέρνησης-, ένα νέο βίντεο έρχεται να κλονίσει συθέμελα την κυβέρνηση Σαμαρά.  Στο νέο βίντεο εμφανίζονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις στη σουίτα μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας.  Τα σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνίδια ανάμεσα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής προκαλούν σοκ, αφού ξεπερνούν και την πιο άγρια φαντασία.  Στο βίντεο εμφανίζονται γυμνοί πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας να πίνουν σαμπάνια από την αρβύλα γνωστού χρυσαυγίτη που τους μαστιγώνει, ενώ, στη συνέχεια, φωνάζουν όλοι μαζί «Χάιλ Χίτλερ» και τραγουδούν αγκαλιά το «It’s Raining Men» .  Στο ερωτικό όργιο –εκτός από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής- συμμετέχουν δυο εφοπλιστές, πέντε μεγαλοδημοσιογράφοι, τρεις καναλάρχες, έξι δικαστές, μια θεούσα εισαγγελέας και ένας νάνος.     από πιτσιρίκος

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ιδιαίτερη αντιμετώπιση των καθεστωτικών ΜΜΕ που αρέσκονται να μιλούν για «παρακράτος», να ταυτίζουν «ναζισμό-κομμουνισμό» και κυρίως να προστατεύουν το «δημοκρατικό προφίλ» της ακροδεξιάς κυβέρνησης, αποδεικνύουν ότι η βάρβαρη ταξική αστική πολιτική και τα Μνημόνια, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ έχουν συστατικό τους στοιχείο την ακραία κρατική βία-τρομοκρατία, με ενσωματωμένη τη ναζιστική συμμορία.

Στο πλαίσιο του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού (που από το 2010 απαιτούσε προκειμένου να ψηφιστούν τα Μνημόνια,  μεταξύ άλλων ο μεγαλοδημοσιογράφος Τέλλογλου της μνημονιακής «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» και του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ»), για να προχωρήσει το ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας, η εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, κυρίως η πλήρης δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, η Απεργία-Διαδήλωση Απαγορεύονται, το Άσυλο εξαφανίζεται μαζί με το σύνολο των δημοκρατικών δικαιωμάτων-λαικών ελευθεριών. Απόρροια αυτών των αστικών επιλογών είναι οι φυλακές ειδικού τύπου για την εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων. Η Αναδιοργανωμένη Ελληνική Αστυνομία όπου η στρατιωτικοποίησή της περιλαμβάνει πλέον ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής εξεγέρσεων και οργάνωσης Στρατοχωροφυλακής. Αλλα και η δράση του Στρατού ως δύναμης Καταστολής Πλήθους.   

Στο πλαίσιο αυτό ο Ναζισμός δεν αποτελεί αυτή την στιγμή επιλογή διακυβέρνησης και οργάνωσης της κοινωνίας, αλλά αποτελεί τμήμα του Κράτους, μια συστημική δύναμη που συμβάλλει αποφασιστικά στην επιβολή των αντεργατικών πολιτικών. Η βία των Ταγμάτων εφόδου είναι αντίστοιχη της βιαιότητας της πολιτικής τους που στήριξε τον Σάλλα και την Τράπεζα Πειραιώς όταν άρπαξε την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ψηφίζοντας τα αφορολόγητα των εφοπλιστών, που την χρηματοδοτούν.

Ο ακραίος λαικισμός του ακροδεξιού Γεωργιάδη θέτει το δίλημμα «Σαμαράς ή Ουκρανία». Είναι ένα γελοίο δίλημμα που συσκοτίζει το γεγονός ότι ο μεγάλος χαμένος είναι ο κόσμος της εργασίας. Είτε στην Κριμαία όπου ο Πούτιν μετατρέπει σε  «ειδική οικονομική ζώνη» με φοροαπαλλαγές «για να προσελκυθούν επενδυτές», είτε στην υπόλοιπη Ουκρανία με την είσοδο της Ε.Ε και του ΔΝΤ.  Και καθοριστικό ρόλο για να ανοίξει ο δρόμος στο ΔΝΤ, στην επιβολή σκληρών αντεργατικών μέτρων  και φρικαλέων επιλογών κατά των μειονοτήτων, της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων έπαιξαν οι ΝΑΖΙ. Αφού συνεργάστηκαν με τμήματα της Ουκρανικής άρχουσας τάξης, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, τώρα διώκονται και βγαίνουν στο περιθώριο. Σύμφωνα με διεθνείς ανταποκρίσεις «τον αφοπλισμό όλων των ένοπλων ομάδων ψήφισε η νέα ουκρανική βουλή, των νεοναζί του Δεξιού Τομέα περιλαμβανομένων. Η Βουλή αποφάσισε ότι αν ο Δεξιός Τομέας αρνηθεί να παραδώσει τα όπλα οι αρχές θα προχωρήσουν στη διάλυση της οργάνωσης. Η εκδίωξη των οπαδών του από το Κίεβο έλαβε τη μορφή στρατιωτικής επιχείρησης, με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να περικυκλώνουν το κτίριο του ξενοδοχείου Ντνερπ (Δνείπερος) που χρησιμοποιούσε ως αρχηγείο η νεοναζιστική αυτή οργάνωση. Η αστυνομία, με τελεσίγραφό της αξίωσε την εκκένωση του κτηρίου, απειλώντας με επίθεση, σε αντίθετη περίπτωση».

Από αυτή επομένως την σκοπιά εκτιμάται ότι η σύγκρουση ΝΔ-Χρυσής Αυγής, που προσωποποιείται ως αντιπαράθεση Κασιδιάρη-Μπαλτάκου, είναι εκδήλωση της προσπάθειας αντιπερασπισμού των ΝΑΖΙ καθώς μέσω της αστικής δικαιοσύνης  επιχειρείται η ποινική και πολιτική της εξουδετέρωση. Όπως επισημαίνει το jugle report o τρόπος που η χιτλερική οργάνωση επέλεξε να αμυνθεί στην επίθεση των ομοϊδεατών της του περιβάλλοντος Σαμαρά επιβεβαιώνει ακριβώς ότι η "χρυσαυγιάδα" των τελευταίων μηνών, δηλαδή η τακτική "σοκ και δέους" που ακολουθείται από την κυβέρνηση για την εξάρθρωση της συμμορίας, δεν είναι παρά μια εσωτερική εκκαθάριση της ευρύτερης γαλάζιας πολυκατοικίας. Ένας εμφύλιος στους κόλπους της (ακρο)Δεξιάς για το ξεβρώμισμα της "σοβαρής εθνικοφροσύνης" από τους τραμπούκους μαχαιροβγάλτες που χαλούν την προς τα έξω εικόνα της. Διαχειριστές εναντίον πορτιέρηδων.

Έτσι λοιπόν, η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενη τη φθορά των αστικών κομμάτων εξουσίας και την αδυναμία της αριστεράς, αφού έπαιξε το ρόλο της στη διαδοχή του ΛΑΟΣ, δίνοντας διέξοδο και πολιτική έκφραση σε πληβειακά και μικροαστικά στρώμματα, που γαλούχησε με τα πιο ακραία ρατσιστικά-εθνικιστικά-φασιστικά χαρακτηριστικά- που ενυπάρχουν όμως και στο ιδεολογικό/πολιτικό οπλοστάσιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τώρα στοχοποιείται για να επανέλθουν οι ψηφοφόροι της στο Δεξιό μαντρί.

Η παραπάνω εκτίμηση είναι μερική. Όταν ο Κασιδιάρης συνομιλεί με τον Μπαλτάκο ουσιαστικά συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Επιδιώκει την συνολική Επαναδιαπραγμάτευση της Χρυσής Αυγής με το Κράτος και το αστικό καθεστώς εξουσίας.   «Δε μπορείτε να εφαρμόζεται την ναζιστική ατζέντα και ταυτόχρονα να μας κλείνεται στη φυλακή», δείχνει να λέει ο εκπρόσωπος των ΝΑΖΙ!

Κανείς δεν ξεχνά ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή έπαιξε και παίζει ρόλο στην απάνθρωπη επιχείρηση του αστικού κράτους και της Ε.Ε κατά των μεταναστών, σύμφωνα και με ομολογία του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου, όπου για να επιβληθεί η ρατσιστική ατζέντα απαιτήθηκε η διαμονοποίησή τους, η ταύτισή τους με την εγκληματικότητα, με τον τόνο στην κυρίαρχη προπαγάνδα να δίνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Τα Τάγματα Εφόδου αποτέλεσαν τη ματωμένη αιχμή του δόρατος μιας εξόρμησης των δυνάμεων καταστολής που άρχισε επί Κ.Καραμανλή και συνεχίστηκε από όλες τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας πίσω τους το Τείχος του Αίσχους του Παπουτσή, τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και τη δολοφονική δράση του Λιμενικού.

Η οικειότητα των Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αποδεικνύει τη ζεστή σχέση κυβέρνησης-κατασταλτικών μηχανισμών-ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που εφαρμόζουν από κοινού την αστική πολιτική, τη φασιστική ατζέντα ουσιαστικά, και ενίοτε μέσω των Μπαλτάκου-Κρανιδιώτη, αλλά και του μνημονιακότερου των μνημονιακών Μπάμπη Παπαδημητρίου της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, έφτασαν  να διεκδικούν ακόμη και όρους συγκυβέρνησης.

Το λέμε απλά και ξεκάθαρα: οι ναζί είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος εξουσίας.  Οι θεωρίες του "παρακράτους" και «της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας» επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων που 35 χρόνια τώρα διαπλέκονται με τους ναζί και τους αναγνωρίζουν σημαντικό ρόλο συνεργάτη στην καθυπόταξη του κόσμου της εργασίας.  "Τα δημοκρατικά τόξα και οι θεωρίες των άκρων" συσκοτίζουν ότι τα μνημόνια και η κρίση, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός και το κράτος έκτακτης ανάγκης έδωσαν φτερά στους ναζί, που κρίθηκαν απαραίτητοι στην επιβολή των νέων εκμεταλλευτικών όρων καπιταλιστικής ανάπτυξης, διεκδικώντας βεβαίως μερίδιο από την οικονομική και πολιτική υπεραξία που παράγεται. (πολιτοφυλακές-σχολικοί φύλακες-ιδιωτική αστυνομία, Λέσχες Εφέδρων, Ιδιωτικοί Στρατοί-Ρέστης-εκδότης ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-φύλαξη πλοίων)!

Αλήθεια, πόση απόσταση χωρίζει την "Κόκκινη Μηλιά" του Μιχαλολιάκου από το "νεοβυζαντισμό" του Φραγκούλη Φράγκου, μπεστ σέλερ όλων των μιλιταριστών και εθνικιστών;  Όλοι μαζί, πρωτοστατούντος του γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκου δεν έθεταν θέμα επαναφοράς του γένους ως κριτήριο εισόδου στις Ένοπλες Δυνάμεις;  Δεν συγκάλυπταν και συνέδραμαν τη δράση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων στον Άγιο Παντελεήμονα, τις ασκήσεις "Μακεδονομάχος" κατά της μειονότητας στη Θράκη, την εκπαίδευσή τους στον ανταρτοπόλεμο σε βουνά και αστικά κέντρα;  Στην ιδρυτική διακήρυξη της "Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων" (15-17/3/1996) γίνεται λόγος για "καταπολέμηση του εφησυχασμού, της ενδοτικότητας και του ευδαιμονισμού", στοχοποιώντας "όσους παριστάνουν τα λευκά περιστέρια της ειρήνης, τους αστράτευτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και τους καρεκλοκένταυρους"!

Κυβέρνηση, στρατός, δικαστές αποκαλύπτεται ότι έχουν επιλεκτική μνήμη!  Εκλεκτικές ιδεολογικές - πολιτικές συγγένειες και συνεργασίες.  Ο αρμόδιος υπουργός Δ. Αβραμόπουλος, που δεν ξέρει τίποτε για τη δράση των Χρυσαυγιτών στον Στρατό, αναγνωρίζει ειδικό ρόλο στις Ειδκές Δυνάμεις-φωλιά της ακροδεξιάς, και αποφασίζει: "Ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας έσονται εις μίαν λειτουργίαν".  Αναλαμβάνουν από κοινού στρατιωτικές και αστυνομικές επιχειρήσεις!  Μεταξύ των οποίων "Προστασία ζωτικών εγκαταστάσεων σε περιόδους κρίσεων - επιχειρήσεων "!  Πρόκειται για το επιχειρησιακό αντικείμενο των νέων "Ταγμάτων Εθνοφυλακής", που εν μέσω του κινήματος των Αγανακτισμένων (2011), εντάσσονται στο "Σχέδιο πολιτικής προστασίας Ξενοκράτης", αναλαμβάνοντας "συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους"! Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης αναθέτει στους ακροδεξιούς τραμπούκους της ΜΥΚ, των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, ρόλο αστυνόμευσης στο εσωτερικό της χώρας. Και είναι πάλι ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος που κατεβάζει τα τάνκς στις Στρατιωτικές Παρελάσεις, ώστε να τρίζει η άσφαλτος από τις ερπύστριες, σύμφωνα με τη ρήση ναζιστή βουλευτή, αλλά και του δημοσιογράφου της ΥΕΝΕΔ του Σαμαρά, που περιέγραφε την παρέλαση.  

Σαμαράς - Βενιζέλος - Κωσταράκος, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, κατέβασαν το Στρατό στο δρόμο διατάζοντας ανάληψη κατασταλτικών καθηκόντων στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου της Θεσσαλονίκης.  Οι μονάδες των ειδικών δυνάμεων που συνεχάρη ο Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας την πίστη τους στο δημοκρατικό πολίτευμα, μπαίνουν επιφυλακή σε κάθε μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση. Είναι οι μονάδες που θα κατέβαζε ο Καραμανλής κατά των εξεγερμένων το Δεκέμβρη του 2008, μετά και τις πιέσεις της Ντ. Μπακογιάννη, του Γ. Σουφλιά και του ακραία νεοφιλελεύθερου, Στέφανου Μάνου.  Μια γενικευμένη καταστολή πλήθους που μπλοκάρισε τότε το "Αρνούμαι" φαντάρων, η ανησυχία του μόνιμου προσωπικού.  Τα πραγματικά πολιτικά άκρα, καθορίζει η ταξικά πάλη! 

Η πάλη κατά του φασισμού είναι συνάμα αντικυβερνητική - αντικρατική - αντιΕΕ - αντικαπιταλιστική. Η αυταρχική πολιτική της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει μπροστά της την ολόπλευρη καταδίκη ολόκληρου του κινήματος. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η δουλοποίηση του εργαζόμενου λαού μας αποτελεί στρατηγική επιλογή του αστικού συστήματος εξουσίας, που για να την επιβάλλει είναι αποφασισμένο να επιστρατεύσει τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και τις Ειδικές Δυνάμεις των Πραιτοριανών του, σε Στρατό και Αστυνομία.

Απαιτείται Αγώνας ενάντια στον Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό Η πάλη ενάντια στο Φασισμό – Ναζισμό πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Ανατροπή της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων, την έξοδο από ΝΑΤΟ και Ε.Ε., τη διάλυσή τους και την αντικαπιταλιστική αποδέσμευσή μας. Από την σκοπιά της εργατικής επαναστατικής αμφισβήτησης και ανατροπής.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ