5/5/14

ΝΑΡ-ΚΑ | ΗΠΑ, ΕΕ, νεοφασίστες δολοφονούν στην Ουκρανία

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Τα φασιστικά τάγματα εφόδου των εκπαιδευμένων δολοφόνων, που τους περιφέρει από πόλη σε πόλη το υποστηριζόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ καθεστώς νεοφιλελεύθερων/νεοναζί του Κιέβου, προχώρησαν σε μαζικές δολοφονίες. Με τον οργανωμένο εμπρησμό του κτιρίου της Βουλής των συνδικάτων στην Οδησσό την Παρασκευή οι νεκροί ξεπέρασαν τους 40 και οι τραυματίες τους 130. Η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα με τη γενικευμένη ένοπλη στρατιωτική επιχείρηση του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον των εξεγερμένων, τη συγκέντρωση Νατοϊκών δυνάμεων στην Πολωνία και τις Βαλτικές και τη διενέργεια νατοϊκών γυμνασίων, που οδηγούν σε ανάλογες κινήσεις της Ρωσίας στην περιοχή, καθώς και με τα κλιμακούμενα πακέτα οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ και προωθούν από κοινού με τη γερμανική Ε.Ε. 

Η δήλωση του απεσταλμένου της Ρωσίας στον ΟΗΕ πως «η Δύση έχει κόψει κάθε πιθανότητα ειρηνικής λύσης στο ζήτημα της Ουκρανικής κρίσης, με το να στηρίζει τις αρχές του Κιέβου και την καταστολή που ασκούν», αποκαλύπτει το δραματικό και επικίνδυνο, για την ειρήνη και τους λαούς, χαρακτήρα που παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση συμπαραστέκεται στον αγώνα των εξεγερμένων της Ανατολικής Ουκρανίας για την απόκρουση και συντριβή της αντιδραστικής εκστρατείας και του νεοφασισμού. Καταδικάζει κάθε πολιτική περιορισμού των δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού. Καταγγέλλει τα σχέδια που εξυφαίνονται απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών και άλλων αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Καταδικάζει την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές, τη στήριξη της εθνικιστικής κυβέρνησης, καθώς και την επιλογή της όξυνσης στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους ακόμη και ενός υπερτοπικού πολέμου με ανυπολόγιστες καταστροφές.

Καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στην αντιδραστική φιλοπόλεμη εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με κίνδυνο να εμπλέξουν τον λαό μας σε τυχοδιωκτισμούς.

Η Αριστερά οφείλει να πει αυτά που καιρό τώρα αποσιωπούνται.

Ο μοναδικά αναγκαίος αγώνας για την απαγκίστρωση από τα δεσμά των Ευρωενωσιακών και Νατοϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και σχηματισμών καθώς και για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα, αποκτά νόημα - η ίδια η εργατική τάξη υψώνεται σε τάξη για τον εαυτό της - όταν ο συλλογικός αυτός αγώνας εμπνέεται αδιαχώριστα και αδιάκοπα από το όραμα και τα ιδανικά μιας άλλης κοινωνίας με δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη. Από την αναγκαιότητα και το σκοπό της κοινωνικής χειραφέτησης, της επανάστασης και του κομμουνισμού του 21ου αιώνα που καθώς αυτά αναδύονται από το κίνημα και λειτουργούν ως ρυθμιστική στρατηγική, επιτρέπουν - εν αντιθέσει προς τις χωρίς αρχές πολιτικές, τις αποσπασματικές δράσεις ή τον αυτοπεριορισμό στο μικρότερο κακό και στους ανάλογους προστάτες, την καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν στη προκειμένη περίπτωση –– να προσδιορίσει τι μας φέρνει πιο κοντά στη δυνατότητα «να ζει ανθρώπινα ο άνθρωπος στον 21ο αιώνα».

Οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς στη χώρα μας οφείλουν να πρωταγωνιστήσουν στην έκφραση και οργάνωση της αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους της Ουκρανίας (ανάμεσά τους και ελληνικής καταγωγής αντιφασίστες), που αντιστέκονται στο καθεστώς των νεοφιλελεύθερων/νεοναζί κυβερνώντων του Κιέβου και στους υποστηρικτές τους, ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ