27/2/08

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)


ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΗ, 7.00 μμ
ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Στα μέτωπα πάλης για το ασφαλιστικό και την επεμβαση του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια καλούνται άμεσα να συντονιστούν και να κινηθούν δυνάμεις και κόσμος της Αριστεράς που έχουν αναφορά στη λογική οικοδόμησης κινήματος. Με την κοινή τους δράση να συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνέχιση και το δυνάμωμα των αντιστάσεων προβάλλοντας, ταυτόχρονα, στο λαό την αλήθεια πως η επαναστατική αριστερά χτίζεται στους αγώνες και τις συγκρούσεις και δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς ούτε ξεστρατίζει μπροστά στο «δέλεαρ» της προοπτικής να γίνει δεκανίκι στη υπηρεσία του συστήματος.

1.Μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς την κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου όλες οι πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας συγκλίνουν στο ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι σε «ηπιότερη» κατεύθυνση από τις προτάσεις Μαγγίνα, αλλά σε ακόμη χειρότερη.
Η αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης προδικάζει ένα μέλλον εφιαλτικό για τις εργαζόμενες μάζες με μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Ένα ασφαλιστικό τοπίο αφιλόξενο, εχθρικό όπου οι νέοι ασφαλιστικοί οργανισμοί που θα προκύψουν από τις ενοποιήσεις των ταμείων θα παρέχουν ακόμα λιγότερη ποιότητα και τη «ποσότητα» ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στις μεγαλειώδεις απεργίες 12 Δεκέμβρη και 13 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι πλημμύρισαν τους δρόμους και ταρακούνησαν τα κυβερνητικά επιτελεία.
Η συνέχεια του αγώνα είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και όχι των συνδικαλιστικών ηγεσιών που δεν τους ενδιαφέρει η κλιμάκωση του αγώνα, η αξιοποίηση των εργατικών διαθέσεων, αλλά η συνδιαλλαγή και ο συμβιβασμός.
Η δύναμη του μαζικού αγώνα μπορεί να σταματήσει την αντιασφαλιστική επιδρομή κεφάλαιου και κυβέρνησης.

2.Με αμερικάνικη πρωτοβουλία και την συναίνεση της Ε.Ε. δημιουργείται αμερικαΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο στο Κόσσοβο. Μετά τους βομβαρδισμούς και το κομμάτιασμα της Γιουγκοσλαβίας εξελίσσεται άλλη μια επιχείρηση κατάχτησης των Βαλκανίων από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Το Κόσσοβο θα αποτελέσει μια ακόμα στρατιωτική βάση � στήριγμα του επικυρίαρχου ρόλου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στον ευρωπαϊκό χώρο.

Στα πολύπαθα Βαλκάνια δημιουργείται ένας ακόμα σοβαρός παράγοντας που πυροδοτεί την παρόξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα σε Αμερικάνους, Ευρωπαίους και Ρώσους ιμπεριαλιστές.

Οι λαοί των Βαλκανίων, απέναντι στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που απειλούν να τους συνθλίψουν, έχουν μία και μόνο επιλογή.
Να αναζητήσουν αυτά που τους ενώνουν. Να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο πάλης ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους, τούς ιμπεριαλιστές και τα ντόπια ενεργούμενά τους.


Σε αυτά τα βασικά μέτωπα πάλης καλούνται άμεσα να συντονιστούν και να κινηθούν δυνάμεις και κόσμος της Αριστεράς που έχουν αναφορά στη λογική οικοδόμησης κινήματος. Με την κοινή τους δράση να συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνέχιση και το δυνάμωμα των αντιστάσεων προβάλλοντας, ταυτόχρονα, στο λαό την αλήθεια πως η επαναστατική αριστερά χτίζεται στους αγώνες και τις συγκρούσεις και δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς ούτε ξεστρατίζει μπροστά στο «δέλεαρ» της προοπτικής να γίνει δεκανίκι στη υπηρεσία του συστήματος.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ