22/3/08

ΜΕ.Ρ.Α - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Εννέα χρόνια μετά τον βομβαρδισμό και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και πέντε χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή στο Ιράκ οι εγκληματικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια όχι μόνο δεν έφεραν την ειρήνη και το σεβασμό των δικαιωμάτων των λαών όπως υπόσχονταν οι δολοφόνοι εμπνευστές τους, αλλά είχαν σαν συνέπεια εκατομμύρια νεκρούς και ακρωτηριασμένους ανθρώπους, την προσφυγιά, την όλο και πιο βαριά εκμετάλλευση, την ανεργία, την πείνα, τη δυστυχία, την ισοπέδωση ελευθεριών και δικαιωμάτων, μια κατάσταση διαρκούς ανασφάλειας για όλους τους λαούς της περιοχής. Η οικτρή αποτυχία των ΗΠΑ να κάμψουν τις αντιστάσεις των λαών μαζί με την βαθιά οικονομική ύφεση που υπονομεύουν την αμερικάνικη μονοκρατορία, και η προσπάθεια να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα με στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς μαζί με την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών , τροφοδοτούν και πάλι την αμερικάνικη επιθετικότητα αλλά και τις εθνικιστικές φιλοδοξίες και αντιπαραθέσεις των ντόπιων κυρίαρχων τάξεων.

Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου με το ανοιχτό κουρέλιασμα της απόφασης 1244 του ΟΗΕ που, έστω και υπό την κατοχή του ΝΑΤΟ και αστυνομικών δυνάμεων της Ε.Ε., αναγνωρίζονταν ωστόσο ως επαρχία της Σερβίας, το μετατρέπει σήμερα σε απροκάλυπτο κράτος προτεκτοράτο, μια απ’ τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις για τους επιθετικούς σκοπούς των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του συνόλου των βαλκανικών κρατών. Κι’ αυτό γιατί όχι μόνο η Σερβία αλλά και η ίδια η Αλβανία, η ΠΓΔΜ, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, το εκτρωματικό κατασκεύασμα της Βοσνίας, η Κροατία αλλά και η Ελλάδα, φυσικά και η Κύπρος με το βόρειο κατεχόμενο τμήμα της, θα απειλούνται όλες από αντίστοιχες ανακηρύξεις αποσχιστικών κρατών και βίαιη ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων. Οι ελευθερίες, τα δικαιώματα ακόμα και το αίμα των λαών της περιοχής διακινδυνεύονται και πάλι, για το ξαναμοίρασμα της πίττας, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και να περάσουν οι δρόμοι και οι αγωγοί πετρελαίου των ιμπεριαλιστών.

Αντίστοιχα στη Μ. Ανατολή το 1,3 εκ. νεκροί και τα 2,5 εκ. πρόσφυγες των λαών του Ιράκ, οι ανείπωτες οδύνες του Παλαιστινιακού λαού, οι εκατόμβες των λαών στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο στη Συρία κ.λ.π., αλλά και οι 4000 νεκροί και οι δεκάδες χιλιάδες τραυματίες αμερικανοί στρατιώτες θυσιάστηκαν κι’ αυτοί από τον νέο Χίτλερ Μπους και τους συμμάχους του, το σιωνιστικό Ισραήλ και μια σειρά χώρες της Ε.Ε., για τον έλεγχο ορισμένων από τα πιο σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα του πλανήτη. Όπως στα Βαλκάνια έτσι κι εδώ αξιοποιήθηκαν αντιθέσεις ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους, Ασύριους και Τουρκομάνους, Σιίτες και Σουνίτες για την αποκατάσταση δήθεν των «δημοκρατικών τους δικαιωμάτων», με τη φωτιά και το σίδερο των πιο καταστροφικών σύγχρονων όπλων, για τον κατακερματισμό κρατών και την δημιουργία νέων προτεκτοράτων σύμφωνα με τα σχέδια της Ουάσινγκτον για τη «Μεγάλη Μέση Ανατολή».

Κι’ ενώ έχουν πια καταρρεύσει με πάταγο οι ισχυρισμοί για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Σαντάμ Χουσείν και την συνεργασία του με την Αλ Κάϊντα που είχαν αξιοποιηθεί ως τα αίτια για την εισβολή στο Ιράκ, νέα εφιαλτικά σενάρια, που και πάλι διαψεύδονται από ανώτατους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, για τους δήθεν πυρηνικούς εξοπλισμούς του Ιράν αυτή τη φορά, χρησιμοποιούνται σήμερα ως πρόσχημα για την εγκατάσταση «Αντιπυραυλικής Ασπίδας» σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Αξιοποιούνται για την επεξεργασία σχεδίων για ένα πρώτο «προληπτικό πυρηνικό πλήγμα» κατά μιας υποτιθέμενης «πυρηνικής απειλής ενάντια στον δυτικό τρόπο ζωής» με ισλαμική προέλευση, σύμφωνα με την άποψη πέντε στρατηγών πρώην αρχηγών γενικών επιτελείων από ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και Ολλανδία που ήρθε στη δημοσιότητα το Δεκέμβρη του 2007.

Η ελληνική αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της φέρνουν επίσης βαριές ευθύνες για τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή. Μετέτρεψαν τη χώρα σε μετόπισθεν των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων τόσο κατά της Γιουγκοσλαβίας όσο και κατά του Ιράκ. Στήριξαν και στηρίζουν με την αποστολή ελλήνων φαντάρων ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κατοχής όπως στο Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια, ενίσχυσαν έμμεσα άλλες στρατιωτικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Οι έλληνες κεφαλαιοκράτες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο το φτηνό εργατικό δυναμικό της βαλκανικής μετά τις καταρρεύσεις του «υπαρκτού σοσιαλισμού», την ίδια ώρα που βύθιζαν μεγάλα τμήματα ελλήνων εργαζόμενων στην ανεργία και τη φτώχεια και καλλιεργούσαν το ρατσισμό απέναντι στα κύματα των μεταναστών που αναζητούσαν ένα κομμάτι ψωμί στην ελληνική αγορά εργασίας. Κι’ ενώ ανέπτυσσαν τον εθνικισμό και επεκτατικές βλέψεις απέναντι στους βαλκάνιους γείτονες έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στο αποικιοκρατικό – διχοτομικό σχέδιο Ανάν όσο και στη νέα του έκδοση που προετοιμάζεται για την Κύπρο.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

  • ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ έξω απ’ τα Βαλκάνια – Έξω τα στρατεύματα κατοχής από Ιράκ και Αφγανιστάν – Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

  • Έξω οι βάσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ απ’ τα Βαλκάνια, τη Μ. Ανατολή και την Ελλάδα – Να γυρίσουν πίσω όλοι οι έλληνες φαντάροι.

  • Όχι στον εθνικισμό και το ρατσισμό – Καμιά «αυτοδιάθεση» δεν είναι δυνατή κάτω από ιμπεριαλιστική ανάμειξη και επικυριαρχία – Επίλυση των διαφορών ανάμεσα στους λαούς πέρα από κάθε ιμπεριαλιστική υπαγόρευση και επιδιαιτησία, ενάντια σε κάθε μορφής αλυτρωτισμό και επεκτατισμό (π.χ. Μακεδονία) με τον αμοιβαίο σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των λαών.

  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ – Καμιά νέα ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ – Πάλη για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης.

  • Καμιά ιμπεριαλιστική αλλαγή συνόρων – Καμιά αναγνώριση νέων συνόρων – Κανένα νέο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

  • Λαοί των Βαλκανίων – Λαοί της Μέσης Ανατολής ενωθείτε ενάντια στην ιμπεριαλιστική – καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον πόλεμο.

Μάρτης 2008

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ