5/3/08

Η αστυνομική βία δεν σταματά το κίνημα αλληλεγγύης

[ 05.03.2008 ]
Η αστυνομική βία δεν σταματά το κίνημα αλληλεγγύης

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιντιφάντα

Χτες το βράδυ, η κυβέρνηση παραβίασε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα για να μην ενοχληθεί το Ισραήλ και οι δυτικές δυνάμεις που το στηρίζουν. Ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές που προχωρούσαν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της στο Παλαιστινιακό. (φωτογραφίες)



Οι πολίτες που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συλλόγου Ιντιφάντα, είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία διαμαρτυρίας η οποία λόγω της αστυνομικής βίας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Πρέπει να υπογραμμίσουμε, επίσης, την επώνυμη καταγγελία του δημοσιογράφου της Αυγής Νίκου Μορφονιού ότι τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί με πολιτικά έβγαζαν φωτογραφίες τους διαδηλωτές.

Στο όνομα των καλών σχέσεων με το Ισραήλ, η κυβέρνηση παραβίασε το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης του πολιτικού φρονήματος. Προκαλεί οργή και αγανάκτηση το ότι αντί να ασκηθεί οποιαδήποτε πίεση για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, χτυπιούνται οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για αυτή.

Η αστυνομική βία, όμως, δεν πρόκειται να λυγίσει το κίνημα αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη. Όσο συνεχίζεται η σφαγή στη Γάζα, όσο συνεχίζεται η κατοχή, οι αλληλέγγυοι στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο δεν πρόκειται να σωπάσουν. Ο αγώνας των Παλαιστινίων για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι και δικός μας αγώνας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει το Ισραήλ και να διακόψει κάθε σχέση μαζί του όσο διαρκεί η επίθεση και ο αποκλεισμός στη Γάζα.

  • Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ