23/5/09

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες


Οι πρόσφατες επιχειρήσεις σκούπα της ελληνικής αστυνομίας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμωνα στην Αθήνα δεν αφήνουν κανένα μας αδιάφορο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι μετανάστες, προπηλακίστηκαν και εξευτελίστηκαν από τα όργανα της τάξης του υφυπουργού Μαρκογιαννάκη, μόνο και μόνο για να συληφθούν τελικά 2-3 άνθρωποι κατηγορούμενοι με αξιόποινα αδικήματα.

Το στατιστικό αποτέλεσμα που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί μια απόδειξη, ότι πίσω από τις ρατσιστικές κραυγές των φασιστών και μερίδας των ΜΜΕ, κρύβεται ένα μεγάλο ψέμα. Για την ανεργία και την παραβατικότητα, δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά η οικονομική και κοινωνική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Η συμβολική κορύφωση του ρατσισμού που ελλοχεύει στις τάξεις του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους, είναι η περίπτωση του σκισίματος και βεβήλωσης αντιτύπου του Κορανίου που βρέθηκε – ω τι έγκλημα! – στην κατοχή Σύριου μετανάστη, την ώρα του ελέγχου του από άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Παρά την υλιστική και αθεϊστική φιλοσοφία μας, θεωρούμε δικαιολογημένη την οργή και την αγανάκτηση των μεταναστών που πρεσβεύουν το Ισλάμ. Όποιος γνωρίζει την συναισθηματική φόρτιση τους, καταλαβαίνουν πόσο σημαντική αξία έχει από την σκοπιά της ίδιας της αξιοπρέπειας τους. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, είναι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος προβοκάτορας της τάξης και φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι και αν συμβεί πια στις γειτονιές της Αθήνας.

Ζητάμε την παραίτηση και τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών αυτής της ενέργειας.

Την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων στις πορείες διαμαρτυρίας που ακολούθησαν.

Την ενεργητική στήριξη των αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων από τις συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις της εργατικής τάξης. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Κάτω ο ρατσισμός.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ