9/12/09

Απειλές δέχεται ο ΕΝΤΑΣΗ από τη διοίκηση της Νομικής Σχολής Αθήνας


Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές που έθεσαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους αλλά και οι μηχανισμοί ιδεολογικής χειραγώγησης (καθεστωτικά ΜΜΕ) σε ότι αφορά το athens.indymedia.org, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έθεσαν στο στόχαστρο τον ελεύθερο Ραδιοσταθμό Ένταση 100,6 FM που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στη Νομική Σχολή Αθήνας. Ορμώμενοι από την επίθεση κατά του πρύτανη του Παντεπιστημίου κου. Κίττα, το ΔΣ της Νομικής Σχολής στοχοποιήσει ανοιχτά το Ρ.Ε. για τέτοιου είδους ενέργειες. Το Δ.Σ. μάλιστα φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει ότι η λειτουργία του σταθμού παρακωλύει την εκπαιδευτική διαδικασία (sic!) στη σχολή ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ένα χρόνο τώρα ο σταθμός και όσοι συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτόν δεν δημιούργησαν απολύτως κανέναν πρόβλημα στους φοιτητές ή τους καθηγητές του ιδρύματος.

Ο Ρ.Ε. τις μέρες του φετινού όπως και του περσινού Δεκέμβρη, αλλά και σε άλλες κινηματικές στιγμές προσπαθούσε για την προβολή των πραγματικών ειδήσεων, κατείγγηλε την εγκληματική δράση της αστυνομίας και την ωμή βία, τις καταπατήσεις του ασύλου, τις κρατικές δολοφονίες , τα βασανιστήρια, τον εργασιακό μεσαίωνα και γενικότερα τις ειδήσεις που καταδεικνύουν την κοινωνική αδικία!

Η πολιτική στοχοποίηση του σταθμού δεν γίνεται σίγουρα σε τυχαίο χρόνο και πολιτική συγκυρία. Ορισμένοι καθηγητές, δρώντας ως το μακρύ χέρι του κράτους στο πανεπιστήμιο και σε πλήρη αντίθεση με την ελευθερία της έκφρασης και διακίνησης των ιδεών στο χώρο αυτό (που θέλουν να λένε ότι πρεσβεύουν), θέλουν όχι μόνο τη φίμωση του Ρ.Ε αλλά και την αποστείρωση του Πανεπιστημίου από οποιουδήποτε είδους κριτική σκέψη και συνδικαλιστική δράση. Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά:

"Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέπεται η αυθαίρετη είσοδος στο κτήριο εξωπανεπιστημιακών στοιχείων"


κάνοντας παράλληλα λόγο για περιορισμό στη χρήση του Πανεπιστημιακού Ασύλου από φοιτητές της σχολής και μόνο! Ας θυμίσουμε στους κυρίους αυτούς λοιπόν, ότι το άσυλο είναι κατ' ουσίαν μια λαϊκή κατάκτηση και ανήκει de facto σε όλο το λαό και όχι σε ένα κομμάτι του που έτυχε να σπουδάζει στη σχολή αυτή μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τα πάρτυ της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ κατά τις διοικήσεις των ιδρυμάτων αυτών είναι οι ενδο-πανεπιστημιακές εκδηλώσεις που πρέπει να έχουν θέση στις σχολές ενώ ένας ελεύθερος και ανοιχτός ραδιοφωνικός σταθμός θεωρείται παράσιτο! Η απάντηση από την πλευρά μας είναι σαφής: Ο Ρ.Ε. είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ασύλου αφού δομικά μπορεί να εκφράσει όλες τις συνιστώσες του φοιτητικού κινήματος, δηλαδή εκείνες τις φωνές που εσκεμμένα κουκουλώνονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και ως τέτοιο δεν πρόκειται να αποχωρήσει!

Υ.Γ. Κύριοι στο in.gr (δείτε σχετικό άρθρο), το κτήριο είναι με "η" (Δε χάνουμε το χιούμορ μας)

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ