26/7/10

ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Συζητήσεις για συγκρότηση Κοινής Πρωτοβουλίας

Την Παρασκευή 16 Ιούλη έγινε μια πρώτη συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων αριστερών οργανώσεων που δρουν στα Εξάρχεια για τη συγκρότηση κοινής ανοιχτής πρωτοβουλίας για την ανατροπή των μέτρων και ενάντια στο μνημόνιο. Συμμετείχαν συναγωνιστές και σύντροφοι από δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ(μ-λ).

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους στόχους που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια πρωτοβουλία, την ανάγκη να αποτελέσει ανοιχτό χώρο έκφρασης και πάλης των κατοίκων, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, του λαού της γειτονιάς, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να λειτουργήσει. Διατυπώθηκε σε όλους τους τόνους η ανάγκη η πρωτοβουλία αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο πλατειά, χωρίς εκ των πρωτέρων αποκλεισμούς δυνάμεων και αγωνιστών.


Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τα τέλη του Αυγούστου, προκειμένου να οργανωθεί η παραπέρα δράση της πρωτοβουλίας και πρωτίστως μια πρώτη δημόσια συγκέντρωση με ανοιχτό κάλεσμα. Στο διάστημα που μεσολαβεί, θα γίνει προσπάθεια να προσκληθούν και άλλες συλλογικότητες της περιοχής των Εξαρχείων.


Το σίγουρο είναι ότι και γι' αυτήν την πρωτοβουλία, όπως και για όλες όσες έχουν ήδη δημιουργηθεί, ο Σεπτέμβρης θα ανοίξει μια σειρά από μέτωπα. Ενδεχομένως το πρώτο από αυτά να είναι εκείνο των απολύσεων εργαζομένων σε επιχειρήσεις της περιοχής, που ήδη μετράει αρκετούς στη μακριά λίστα των ανέργων.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ