14/1/08

Στηρίζουμε τους λιμενεργάτες!

- ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
- ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στο ξεπούλημα των εμπορικών λιμανιών, τα οποία συνιστούν τεράστια κερδοφόρα φιλέτα που θέλει να τα κάνει δώρο σε μεγάλους διεθνείς ναυτιλιακούς κολοσσούς, αλλά και σε εγχώριους εφοπλιστές φίλους της. Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα επιπλέον βήμα υλοποίησης της συνολικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, η οποία εκδηλώνεται με τις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια, τη λιτότητα και τη διακηρυγμένη προσπάθεια να επιτεθεί στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας να μην ξεπουληθούν σε ιδιώτες τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, παρά την άγρια επίθεση καταστολής των ΜΑΤ στη συγκέντρωσή τους την περασμένη Παρασκευή στον Πειραιά. Τη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας την έχουν άλλωστε ξαναδώσει πριν ένα χρόνο, όταν και πάγωσαν τις παρόμοιες προσπάθειες του τότε Υπουργού Κεφαλογιάννη να ξεπουλήσει τα δύο λιμάνια.
Μετά την Πανεργατική απεργία σεισμό της 12 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι δείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να περάσει καμία από τις επιθέσεις της. Να την αναγκάσουμε να κάνει πίσω σε όλα τα μέτωπα. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας. Η νίκη τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους και παράδειγμα για την αγωνιστική αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους δημόσιους κοινωφελείς οργανισμούς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να βρεθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους λιμενεργάτες. Με ψηφίσματα συμπαράστασης, οικονομική ενίσχυση του αγώνα τους και, πάνω απ’ όλα, καλώντας σε αγώνες αλληλεγγύης στο πλευρό τους.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα Θεσσαλονίκης και Πειραιά να κηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις για στήριξη του αγώνα των λιμενεργατών.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ


Πρωτοβουλία Κοινής Δράσης
Εργαζομένων - Ανέργων – Νέων
για τη μάχη του Ασφαλιστικού

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ