2/7/08

96 ΤΥΠΕΘ – «ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!»

«Δεν την παλεύουμε!»

Και είναι απόλυτα λογικό, όταν διαπιστώνει κανείς πως στο εν λόγω τάγμα η υπηρεσία πάει περίπου 35 μέρες μέσα (συνεχόμενες μέρες υπηρεσίας) και 1 έξω (έξοδος από το μεσημέρι – ή το πρωί αν είναι Σαββατοκύριακο – ή για 3 ώρες αν έχει «απογευματινή άσκηση»)!

Κρατάνε νέους ανθρώπους έγκλειστους μέσα σε στρατόπεδα – κολαστήρια, τους βάζουν να εκτελούν κανονικά κάθε (απαράδεκτη) εργασία καθώς και τις ασκήσεις, για να δείξει έργο ο διοικητής του τάγματος και της ταξιαρχίας, και τους δίνουν μια ολιγόωρη έξοδο μέχρι το βράδυ λιγότερο από μία φορά το μήνα. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετούς μήνες. Φαίνεται πως η βιολογική και οικονομική εξόντωση των στρατιωτών δεν πιάνει μία μπροστά στις καριερίστικες βλέψεις ανέλιξης των στρατηγών και των επιτελείων τους.

Οι ερώτησεις είναι απλές: Δεν έχει ζητήσει ο διοικητής του τάγματος την ενίσχυση του για τη βοήθεια των ίδιων των φαντάρων; Δεν μειώνονται οι υπηρεσίες και οι ασκήσεις για να «πουλάν» εκδούλευση και να δείχνουν «πρόσωπο πιστού και φιλότιμου» στρατιωτικού στους ανωτέρους τους στις πλάτες εξοντωμένων φαντάρων; Η ταξιαρχία δεν ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις υπηρεσίες των μονάδων που υπάγονται σε αυτή; Δεν βλέπει την κατάσταση που επικρατεί και τις εξωφρενικές διαφορές που υπάρχουν από μονάδα σε μονάδα;

Έχουμε γράψει και παλιότερα για τις μονάδες της 96 ΑΔΤΕ. Έχει δημοσιευτεί καταγγελία στις 23/10/07 (μόλις πριν από λίγους μήνες δηλαδή) από τις μονάδες 147 ΤΕ, 96 ΤΥΠΕΘ και ΤΥΠΕΘ ΠΑΠ, 96 ΜΕΘ, 96 ΛΔΒΕΘ, 96 ΤΥΕΘ, 643 ΤΕ. Όμως οι άνθρωποι είναι αμετανόητοι! Διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά – στις ίδιες μονάδες μάλιστα όπου είχε γίνει θέμα πριν λίγο καιρό και είχε υποτίθεται διορθωθεί - το καθεστώς διακρίσεων, ανισοτήτων, ευνοιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων στον ελληνικό στρατό. Χωρίζοντας τους φαντάρους στα δικά μας παιδιά, «τα Χιωτάκια» και τα απόπαιδα από την υπόλοιπη Ελλάδα που «πήζουν» κυριολεκτικά.

Για τους αξιωματικούς και διοικητές είναι άγνωστη λέξη η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ύψιστο αγαθό η καριέρα. Χατίρια μόνο στους τοπικούς παράγοντες και τρέξιμο στους φαντάρους.

Θα ζητούσαμε από τον αρχηγό ΓΕΣ Βούλγαρη και τον υπουργό Μεϊμαράκη να ασχοληθούν αλλά τι να περιμένουμε. Είναι απασχολημένοι: μερικές χιλιάδες γαλάζια βύσματα περιμένουν τη ΜΕΤΑΤΑΞΗ τους σε Π.Ν-Π.Α. Μερικά δις από αγορές όπλων περιμένουν ορφανές μίζες και κάποιους αποδέκτες. Που να προλάβουν και αυτοί οι άνθρωποι….

Παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από την επιστολή του Οκτωβρίου του 2007:

«Ο λόγος για τις μονάδες εμπλοκής κι απεμπλοκής του νησιού και τη μέθοδο του ξεσκαρταρίσματος. Το κόψιμο των άδειων κι εξόδων που ξεκίνησε λίγο πριν τις εκλογές συνεχίζεται με την διεξαγωγή της άσκησης σχηματισμού που λαμβάνει χώρα από τις 9-20 Οκτώβρη…

…Φαίνεται πως η βιολογική και οικονομική εξόντωση των στρατιωτών δεν πιάνει μία μπροστά στις καριερίστικες βλέψεις ανέλιξης του ίδιου και του επιτελείου του.

Οι μονάδες που συμμετέχουν ενεργά στην άσκηση παρουσιάζουν πολύ χαμηλή επάνδρωση. Μονάδες με (10-15) άτομα στο βουνό κι άλλα τόσα προσωπικό ασφαλείας. Το πρόβλημα πηγάζει και από την ίδια τη διοίκηση και την πολιτική εξυπηρετήσεων που ακολουθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μονάδα 643 ΤΕ παρουσιάζει τόσο χαμηλή επάνδρωση ακριβώς γιατί «θεωρείται μακριά για τους ντόπιους φαντάρους», οι οποίοι βυσματώνονται για να αποσπαστούν αλλού…

Οι προνομιούχοι φαντάροι της Χίου θα «γλυτώσουν» την άσκηση παίρνοντας από νωρίς τις άδειές τους, που για άλλους απλά «δεν προβλέπονταν» ή υπηρετούν την παραμεθόριο τους στο σπίτι εδώ και καιρό.

Όλα αυτά γίνονται σ’ ένα νησί του Β.Α. Αιγαίου που οι ριγμένοι «ΧΩΝΟΝΤΑΙ» ακόμα περισσότερο και οι φτιαγμένοι «λουφάρουν» ασύστολα. Το σύστημα αποσπάσεων για την κάλυψη της φρουράς της βόρειας Χίου (που φαντάζει απόλυτα λογικό αν γνωρίζει κανείς την μόνιμη δύναμη του 643ΤΕ) στηρίζεται στην ενίσχυση του από κατεξοχήν μονάδες χαμηλής επάνδρωσης όπως το 147 ΤΕ, η 96 ΤΥΠΕΘ και η 96 ΕΑΡΜΕΘ. Είναι οι ίδιες δηλαδή μονάδες που αιμορραγούν προς τον περιβόητο Λόχο Στρατηγείου της ταξιαρχίας με πάμπολλες αποσπάσεις και «κανονισμένες» μεταθέσεις όσων ντόπιων βυσμάτων ξέρουν τον παραμικρό παράγοντα, κοινοτάρχη, βουλευτή ή έχουν υπάρξει «πιστοί» του τοπικού μητροπολίτη.

Ο λόχος Στρατηγείου υποτίθεται ότι συγκροτείται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών (υπηρεσίες φύλαξης), αλλά δεν το κάνει όχι απλά έξω από τους (4) τοίχους τις ταξιαρχίας αλλά ούτε καν μέσα σε αυτήν, όπου οι 96 ΤΥΕΘ και 96 ΛΔΒΕΘ – το υγειονομικό και οι διαβιβάσεις δηλαδή- μοιάζουν και είναι ενίοτε μονάδες εμπλοκής με αρκετές συνεχόμενες μέρες μέσα. Την ίδια ώρα που ακόμα και οι υπηρεσιούχοι διανυκτερεύουν έως και 2 μέρες εκτός στρατοπέδου…

…«Τα παιδιά (οι Χιώτες φαντάροι δηλαδή) δε μπορούν να μένουν παραπάνω από μια μέρα μέσα».

…Αρνείται να «βγάλει» δίκαια τις υπηρεσίες γιατί ακόμα και αν σήμερα αλλάξουν τα πράγματα, αύριο θα ξαναγίνουν τα ίδια αφού «δεν αντέχει να δέχεται τηλεφωνήματα, γιατί τα παιδιά (οι Χιώτες) αρνούνται να κάνουν πολλές υπηρεσίες και ζητούν να πηγαίνουν συχνότερα στο σπίτι τους». Αδιαφορώντας βέβαια αν «χώνουν» τους υπόλοιπους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

147 ΤΕ, 96 ΤΥΠΕΘ και ΤΥΠΕΘ ΠΑΠ, 96 ΜΕΘ, 96 ΛΔΒΕΘ, 96 ΤΥΕΘ, 643 ΤΕ»

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955 437

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ