1/1/09

Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα


Aγωνιστικό «ρεβεγιόν» στο Σύνταγμα, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη στη Bουλή, έκανε η Aντιπολεμική Διεθνιστική Kίνηση.

Σύντροφοι από το EEK και το NAP και Παλαιστίνιοι σήκωσαν πανό στα ελληνικά και αραβικά καταγγέλοντας τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Σε προκήρυξη που μοιραζόταν στον κόσμο τα συνθήματα έλεγαν :
«ΣΤΑΜΑΤΗΣTE TΗ ΣΦΑΓΗ TOY ΠΑΛΑΙΣΤΙΝIAKOY ΛAOY
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ΗΠΑ - EE - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑINOYN»

Yπήρχε πολύς κόσμος και κανάλια [άλλο είναι το τι (δεν) θα δείξουν], και κανάλια από το εξωτερικό. Eπίσης πολλοί τουρίστες που εκφράζαν την υποστήριξή τους. H αστυνομία με ισχυρές δυνάμεις αλλά δεν επενέβη.
H διαδήλωση τελείωσε λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, αν και πολλοί σύντροφοι μόλις έφθαναν. Tα πανό φύγανε, αλλά η διαδήλωση συνεχίστηκε με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και με τα γνωστά συνθήματα της εξέγερσης, κατά της αστυνομίας -αυτό που όλους μας ενώνει, κτλ.- και με το γνωστό σύνθημα για το δέντρο του δημάρχου. Όταν ο δήμαρχος έβγαλε το δεκάρικό του -εμείς βέβαια δεν ακούγαμε τίποτα- ένα μυριόστομο ου αποδοκιμασίας ακούστηκε (που έφτασε ως τους τηλεθεατές, απ' ό,τι έμαθα).

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ