17/2/09

ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα σε (40) μέρες ο ελληνικός στρατός μέτρησε (3) απώλειες φαντάρων και στελεχών. Τι έκανε η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πήραν μέτρα; Ζήτησαν συγγνώμη και προχώρησαν σε αλλαγές ώστε να μην μετρήσουμε άλλα μοιραία θύματα; ΟΧΙ!

Σε μια προπαγανδιστικού τύπου εμφάνιση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκε «στην προστατευτική ομοφωνία και θαλπωρή» του κρατικού καναλιού, προκειμένου να εξαγγείλει νέα μέτρα, να υποσχεθεί, με μισόλογα είναι η αλήθεια νέα μείωση της θητείας. Εμείς του έχουμε ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ: Τον ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ!!!

Όμως, για μια ακόμη φορά προσπάθησε να «θολώσει τα νερά», υποσχόμενος 9μηνο θητείας, εάν και εφόσον ο «Στρατός είναι έτοιμος, ο κοινωνικός διάλογος το απαιτήσει και η κοινωνιολογική προσέγγιση το υποδείξει».

ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ. ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

Άλλες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αυτό δείχνουν εξάλλου και η επιβολή του ακραίου εισπρακτικού-ταξικού μέτρου που κοστολογεί 6000 το πρόστιμο Ανυποταξίας (δηλαδή όποιος έχει λεφτά πληρώνει και δεν έχει κανένα πρόβλημα), ο Σκοταδισμός και ο Πολιτικός-Ιδεολογικός Έλεγχος που επιβάλλει ο νέος Στρατιωτικός Κανονισμός της Πολεμικής Αεροπορίας

Πρώτον: μέσω της στρατιωτικής θητείας η κυβέρνηση προσπαθεί να αναμορφώσει την νεολαία. Οι νέοι πρέπει να κατατάσσονται όσον το δυνατόν σε πιο μικρή ηλικία γιατί «αν έχεις πάρει το master. PHD, που να ακούσεις τώρα τον λοχία; Ή πώς να μπορέσεις να είσαι πειθαρχημένος κλπ. Άρα μέχρι τα 24-25 να παρουσιάζεσαι».
Η κυβέρνηση θέλει να πάρει την ρεβάνς από την εξέγερση του Δεκέμβρη. Τότε υποχώρησε άτακτα, έκρυψε τις προτάσεις της για την στράτευση στα 18-21. Τώρα επιστρέφει: «ο προσανατολισμός μας είναι να δίνεται αναβολή για 1-2 χρόνια για όσους θέλουν να μπουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 20 ετών».

Δεύτερον: η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει την νεολαία, να την υποτάξει στα πολεμοκάπηλα σχέδια της και να την χειραγωγήσει εφ’ όρου ζωής μετατρέποντας τη σε ένα φοβισμένο-υπάκουο μονόχνοτο ανθρωπάκο, ουσιαστικά αναλαμβάνει ρόλο φωτοσβέστη.
Κόβονται επομένως οι αναβολές. Στην καλύτερη περίπτωση οι νέοι θα πηγαίνουν φαντάροι στα 24. Αν δεν έχουν πάρει πτυχίο; Ας πρόσεχαν.
Σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη, που τόσο συχνά μας φέρνουν ως μέτρο σύγκρισης, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι ίσοι ή και περισσότεροι από τους προπτυχιακούς. Στην Ελλάδα προηγούνται τα σχέδια των Στρατοκρατών.

Τρίτον: «Στόχος μου είναι το 2010 να σταματήσει σταδιακά η κατάταξη σε Ναυτικό και Αεροπορία και να πηγαίνουν όλοι στον Στρατό Ξηράς, και βεβαίως στην περιφέρεια. Κανείς στρατεύσιμος δεν θα υπηρετεί στα αστικά κέντρα».

Γιατί όμως όλα αυτές οι αλλαγές το διάστημα 2009-2010. Μα φυσικά γιατί είναι τα έτη υλοποίησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΝΔ (αλλά και του ΠΑΣΟΚ) σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.
Το 40% του Στρατού Ξηράς θα εμπλέκεται άμεσα σε Νατοϊκούς σχεδιασμούς και (3) ολόκληρες Ταξιαρχίες θα δεσμεύονται στο ΝΑΤΟ. Επίσης, το ίδιο διάστημα θα σταλεί στο Αφγανιστάν η Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, με την συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων Μισθοφόρων.

Τέταρτον: αυτές οι ανάγκες απαιτούν την αντιδραστική ανασυγκρότηση του ελληνικού στρατού. Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός στην Νοτιοανατολική Ευρώπη για την εξασφάλιση ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στέλνει το λογαριασμό στην νεολαία (βάσανα θητείας) και στους εργαζόμενους (αγορές όπλων). Απαιτούν έναν τόσο μεγάλο Στρατό. Απαιτούν την αύξηση των εφέδρων-στελεχών κατά 10000!!!

Πέμπτον, η ΝΔ συνεχίζει κάθε χρόνο να προσλαμβάνει Μισθοφόρους Στρατιώτες (ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΦΥΕΣ κλπ) δίνοντας στον στρατό ολοένα πιο μισθοφορικά-επικίνδυνα για την κοινωνία χαρακτηριστικά. Οικοδομεί πελατειακές σχέσεις, προσδοκώντας ψήφους, εκμεταλλευόμενη την Ανεργία των νέων.

Οι φαντάροι επομένως θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο νέοι, πιο πολλοί και να υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους για όλη τη θητεία τους. Το 5-6μηνο της παραμεθορίου γίνεται 9-12μηνο. Ο νέος πρέπει να αποκοπεί από την προηγούμενη οικογενειακή-σπουδαστική-εργασιακή ζωή, να μπει στο θερμοκήπιο του εθνικισμού και του μιλιταρισμού και να γίνει ένας ένοπλος έτοιμος για όλα. Ακόμη και να βγει στους δρόμους να καταδιώκει διαδηλωτές όταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον διατάξουν να αντιμετωπίσει «Έκτακτες Ανάγκες».

Νομίζουμε ότι είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί πίσω από προεκλογικές εξαγγελίες, για τις οποίες δεν δεσμεύεται να κρύψει τους πραγματικούς πολεμοκάπηλους και κατασταλτικούς της στόχους.
Όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μειωθεί η θητεία δεν υφίστανται.
Τα στρατόπεδα που αυξήθηκαν από τη ΝΔ δεν κλείνουν, δεν περιορίζονται, αλλά ταλαιπωρούν τους στρατευμένους, γιατί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εισπράττουν ψήφους από τις πελατειακές σχέσεις.
Οι κάμερες που θα έμπαιναν στα στρατόπεδα, καλύπτοντας τις ανάγκες φρούρησης, είτε δε μπήκαν λόγω έλλειψης κονδυλίων, είτε όπου μπήκαν παρακολουθούν τους φαντάρους στην σκοπιά. Πουθενά δεν μειώθηκαν οι υπηρεσίες.

Η Ελλάδα διατηρεί 2500 στρατό εκτός συνόρων σε (15) χώρες, χιλιάδες στρατό ως ΕΛΔΥΚ, (5) πολεμικά πλοία εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων και αρκετά αεροσκάφη μόνιμα στο εξωτερικό.
Τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ είναι καρκίνωμα και παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του υπουργού Β. Μεϊμαράκη ότι θα τις σταματήσει, συνεχίζει να τις κάνει ο ίδιος.
Επιπλέον, 6000 φαντάροι χρησιμοποιούνται κάθε χρονιά, για ένα 6μηνο στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις των Αξιωματικών.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ. ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

Εμείς καλούμε άμεσα την νεολαία και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά.
Πρέπει όλες οι πολιτικές νεολαίες να καταδικάσουν τα αντιδραστικά μέτρα. Όχι στο κόψιμο των αναβολών. Νεανική απάντηση στον σύγχρονο μιλιταρισμό του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Οι μαθητές-φοιτητές-σπουδαστές να αντισταθούν στα σχέδια χειραγώγησης-υποταγής, στα εκπαιδευτικά εμπόδια και στα μιλιταριστικά-φιλοπόλεμα σχέδια της κυβέρνησης, που έχει την συμφωνία του ΠΑΣΟΚ. 6μηνη θητεία τώρα.

Πρέπει τώρα οι εργαζόμενοι και τα σωματεία να αντιταχθούν στην αντιδραστική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Να αρνηθούν να πληρώσουν τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις αποστολές εκτός συνόρων. Η εργατική οικογένεια δεν αντέχει άλλα βάρη, άλλη έμμεση φορολογία, όπως είναι το κόστος της υποχρεωτικής θητείας.

Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να αντιταχθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει το Στρατό εναντίον των κινημάτων και να απαιτήσει άμεσα την έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Κανένας νέος Μισθοφόρος στον Ελληνικό Στρατό.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ