27/4/09

Κάλεσμα για την 1η Μαη στην Σόφια


Όπως γνωρίζετε, μετά τον Δεκέμβρη η Κούνεβα έγινε σύμβολο του κινήματος των εργατών στην Ελλάδα.
Στην Βουλγαρία λίγα πράγματα έγιναν για αλληλεγγύη σ'αυτήν,εκτός από την μικρή μας διαδήλωση στις 8 Μάρτη.
Γιαυτό πριν από καιρό αποφασίσαμε μαζί με έλληνες συντρόφους να κάνουμε μια διεθνή Πρωτομαγιά στην Σόφια. Θα διαδηλώσουμε σε αλληλεγγύη στην Κούνεβα και ενάντια στην εκμετάλλευση των εργατών στα Βαλκάνια και το εξωτερικό.

Εκτός αυτού, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά προβλήματα με τους βούλγαρους εθνικιστές και φασίστες, οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν και να σταματήσουν την δράση μας. Για τον λόγο αυτό θέλουμε να δείξουμε, όχι μόνον σε αυτούς αλλά και σε όλη την βουλγαρική κοινωνία, πως έχουμε διεθνή δράση και ότι παντοτε μπορούμε να λάβουμε βοήθεια από συντρόφους του εξωτερικού.

Η κατάσταση στην Βουλγαρία είναι εντελώς διαφορετική συκρινόμενη με αυτήν της Ελλάδας,αυτό δεν θέλουμε να κάνουμε φασαρίες με τους φασίστες , αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχετε τον νού σας.Καλούμε σε διεθνή Πρωτομαγιά στην Σόφια, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση των εργατών στην Βουλγαρία, την Ελλάδα και σε κάθε χώρα σε αλληλεγγύη με τους εργάτες και ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό.

Για τον λόγο αυτόν, καλούμε αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και αντικαπιταλιστές από την Ελλάδα να έλθουν για να διαδηλώσουμε μαζί στην Σόφια!

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με συντρόφους από την Θεσσαλονίκη αλλά δεν έχουμε αρκετές επαφές σε άλλες ελληνικές πόλεις, οπότε σας προσκαλούμε μέσω αυτού του καλέσματος.

Αναρχικοί χαιρετισμοί από την Βουλγαρία και την FAB!

Από βουλγαρικής πλευράς στην διαδήλωση θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες ομάδες:

Ομοσπονδία των Αναρχικών Βουλγαρίας

Αυτόνομη ελευθεριακή ομάδα «Αναρχική Αντίσταση»

Κίνηση για αντίσταση «23η Σεπτέμβρη»

Αριστερή ομάδα φοιτητών «Πριζίβ»/κάλεσμα για την εκπαίδευση/

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ