29/4/09

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886-2009

«Αν δεν το βλέπετε, εγώ σας το αναγγέλλω. Τεντώνετε ένα σκοινί. Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ’ όλες τις μεριές σας θεριεύει μια φωτιά. Το έδαφος σαλεύει κάτω από τα πόδια σας. Βαδίζετε κυριολεκτικά πάνω σε μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε, αλλά δεν θα την αποφύγετε...»

(Αύγουστος Σπάις, ένας από τους δολοφονημένους από τo κράτος αναρχικούς του Σικάγο)

KOMMATA, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ «ΚΡΙΣΗΣ»

Τίποτα δεν χαρίστηκε…

Τίποτα δεν είναι αρκετό…

Η Εξέγερση, η Αυταπάρνηση και η Καταστροφή του κράτους

είναι προϋποθέσεις για την πανανθρώπινη Ελευθερία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

1η Μάη 2009, 11πμ – ΜΟΥΣΕΙΟ

Συσπείρωση Αναρχικών και σύντροφοι/σσες

"... οι αναρχικοί εργάτες στη CNT, αν και αφοσιωμένοι με ενθουσιασμό στον αγώνα για άμεσες οικονομικές βελτιώσεις και κοινωνική ισότητα, εξίσου με τους Σοσιαλιστές ή τους φωτισμένους Συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους, ήταν εξίσου πεισμένοι ότι κάθε βελτίωση που θα κέρδιζε το συνδικάτο θα ήταν ψευδαίσθηση και βραχυπρόθεσμη, όσο εξακολουθούσαν να υπάρχουν ο καπιταλισμός και το Κράτος...

... Το ότι ήταν πρόθυμοι να δεχτούν ότι άλλα πολιτικά κόμματα και συνδικάτα μπορούν να προσφέρουν σ' ένα χρήσιμο σκοπό και ήταν προετοιμασμένοι να συνεργαστούν μαζί τους γι' αυτό το σκοπό που είχαν από κοινού, δεν σήμαινε ότι έπαψαν να είναι αναρχικοί. Όταν έκαναν συμμαχία με τους Σοσιαλιστές διακυβευόταν η διαπραγμάτευση ή όχι με τον εχθρό, αλλοιώνοντας τον ταξικό αγώνα σε ταξική συνεργασία δια μέσου της συμμετοχής στις ηγετικές λειτουργίες του καπιταλισμού και στην ψευδαίσθηση των αντιπροσωπευτικών λειτουργιών... Οι συνδικαλιστές ένιωθαν μια ντροπή για τον αναρχισμό, τον έβλεπαν σαν εμπόδιο στο κυνήγι των χειροπιαστών στόχων" (Στιούαρτ Κρίστυ)


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886-2009

Τα κράτη με το πρόσχημα της "οικονομικής κρίσης" διεξάγουν μια νέα επίθεση στις κοινωνίες.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
1η Μάη Πλ. Αριστοτέλους (Μητροπόλεως)
10.00 πμ

Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ & Σύντροφοι/ισσες


ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ