3/4/09

Καταγγελία τραμπουκισμών από καθηγητές στο Χημικό του ΑΠΘ

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν την επίθεση που δέχτηκε ο φοιτητής του τμήματος Χημείας Ν. Λ., μέλος της ΕΑΑΚ από τον καθηγητή του τμήματος Θωμά Γιαννακούρο. Ο καθηγητής από το μένος του ενάντια στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα έπιασε το φοιτητή από το λαιμό, αφήνοντας εμφανή τα σημάδια της επιθετικότητάς του.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου, μέρα της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, όταν φοιτητές του τμήματος ζήτησαν από τους καθηγητές του τομέα βιοχημείας να πάρουν θέση για την απαράδεκτη στάση της καθηγήτριας του τομέα βιοχημείας Θεοδώρας Χολή-Παπαδοπούλου. Η καθηγήτρια επιτέθηκε φραστικά και απείλησε τους φοιτητές που υλοποιώντας απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Χημείας, καλούσαν όσους παρακολουθούσαν το μάθημά της να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις εργολαβίες στο ΑΠΘ και να συμμετέχουν στην απεργιακή πορεία των εργαζομένων.
Τα περιστατικά αυτά με πρωταγωνιστές καθηγητές πανεπιστημίου που εκφράζουν μια αριστερή τάχα αποκήρυξη των αγώνων ενάντια στην πολιτική ΝΔ-ΕΕ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (νόμος Γιαννάκου, υπονόμευση του πανεπιστημιακού ασύλου κλπ) δείχνουν που οδηγεί η στοχοποίηση του φοιτητικού κινήματος και η υστερία ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο που καλλιεργούν η ΝΔ, μερίδα των ΜΜΕ και το καθηγητικό κατεστημένο.
Δείχνουν επίσης ότι οι κραυγές ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο και οι συκοφαντίες σε βάρος του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος έχουν αφετηρία τις αντιδραστικές απόψεις και πρακτικές που δεν ανέχονται ότι το πανεπιστήμιο είναι χώρος κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων.
Σε αυτές τις μέρες που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της προπαγάνδας ενάντια στο άσυλο αποθρασύνει ακραία στοιχεία, είναι αναγκαίο ένα μέτωπο παιδείας-εργασίας-δημοκρατίας για να μπει φραγμός στον αυταρχικό κατήφορο και την προσπάθεια λεηλασίας δικαιωμάτων.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ