15/4/09

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ;

Η κυβέρνηση έδειξε ξανά το αυταρχικό της πρόσωπο επιχειρώντας να επιβάλλει το Πεδίο Βολής Λόφων-Μελίτης, που ξαναλειτούργησε για μεγάλης κλίμακας ασκήσεις μετά από πέντε (5) χρόνια. Εκατοντάδες κάτοικοι που αντιτίθεντο στη χρήση για παρόμοιες ασκήσεις, έχοντας πληροφορηθεί την επανάληψη των αναβληθέντων στρατιωτικών ασκήσεων, έκλεισαν το δρόμο που οδηγεί σε αυτό και δέχτηκαν άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις. Αποτέλεσμα, ο τραυματισμός διαδηλωτών και η σύλληψη αρκετών από αυτούς.
Το θέμα με το συγκεκριμένο Νατοϊκό Πεδίο Βολής (λειτουργούσε από το 1961 σε πολύ μικρότερη έκταση και για ασκήσεις τυφεκίων) οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια. Η έκταση του γιγαντώθηκε (11000 στέμματα), καταπατώντας καλλιεργούμενες εκτάσεις, ενώ χρησιμοποιείται για ασκήσεις τεθωρακισμένων, πυροβολικού και διακλαδικές ασκήσεις με την συμμετοχή πτητικών μέσων.
Σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι κάτοικοι δήλωσαν: «ήρθαν και μας είπαν να μην μαζεύουμε τσάι από την περιοχή όπου γίνονται βολές, ανησυχήσαμε και μετά πληροφορηθήκαμε πως τις βολές έκαναν νατοϊκοί με άρματα, οι οποίοι έφεραν ό,τι βλήματα έμειναν από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας».

Διαβάστε τη συνέχεια

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ