7/5/09

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ

Όλοι πλέον ζούμε στους ρυθμούς μιας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που όσο περνάει ο καιρός, οι συνέπειες της γίνονται ολοένα και πιο αβάσταχτες για τους εργαζόμενους και κυρίως για τη νεολαία.
Την ίδια στιγμή υπάρχει και πληθώρα απαντήσεων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος απ’ αυτή την κρίση, απαντήσεων που βαραίνουν όμως αποκλειστικά τις πλάτες τις δικές μας. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, δίνει μηδενικές αυξήσεις, βαθαίνει την φορομπηξία , προχωράει στην μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αυξάνει τα όρια της συνταξιοδότησης κατά 15 χρόνια για τις γυναίκες. Ακόμη και το περιβάλλον δεν μένει στο απυρόβλητο, καθώς το τελευταίο διάστημα επιχειρείται η κατάληψη από τις επιχειρήσεις και του τελευταίου ελεύθερου χώρου για την κερδοφόρα αξιοποίηση του.
Από κοντά και οι εργοδότες από τη μία απολύουν κόσμο, ή τους θέτουν σε διαθεσιμότητα, και από την άλλη προωθούν κάθε λογής ελαστική σχέση εργασίας, από stage και συμβάσεις μέχρι και την επινοικίαση, με ταυτόχρονη έξαρση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και όχι μόνο. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η πρόταση του προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. κ. Μίχαλου για ταυτόχρονη μείωση ωρών εργασίας και αποδοχών, μία πρόταση που ήρθε να νομιμοποιήσει μία ήδη εφαρμοζόμενη πρακτική των επιχειρήσεων και την έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση, αρκεί βέβαια να υπάρχει συναίνεση των εργαζομένων.
Απέναντι στην αδυναμία του επίσημου πολιτικού προσωπικού και επίσημου συνδικαλισμού να απαντήσει σε αυτή τη συνολική επίθεση που δεχόμαστε – κυρίως εμείς οι νέοι εργαζόμενοι – πρέπει να προτάξουμε την δική μας απάντηση, μέσα από την αυτοοργάνωση του δικού μας αγώνα, που δεν θα παζαρεύει τα ψίχουλα που θέλουν να μας δώσουν, αλλά θα προτάσσει τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, για αξιοπρεπή δουλειά και διαβίωση, για ελεύθερο χρόνο που θα συμβάλλει στην ολόπλευρη μόρφωση μας και αξιοποίηση της δημιουργικότητας μας. Ήρθε η στιγμή να απαιτήσουμε όλον τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε , καθώς τα αμύθητα κέρδη που συσσωρεύουν από το δικό μας μόχθο είναι αρκετά για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Όλοι την Πέμπτη 07/05 στις 18:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον Ε.Β.Ε.Α (Ακαδημίας 7).

Όλοι στη συνέλευση της νέας βάρδιας το Σάββατο 09/05 στις 19:00 στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη).

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6986059525



ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ