18/5/09

Ανακοίνωση ΝΑΡ για το θάνατο του Κώστα Μπατίκα


Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μπατίκας, πρωτοπόρος αγωνιστής του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή για την ανάπτυξη της μαρξιστικής λενινιστικής θεωρίας. Με τη θεωρητική και πρακτική δουλειά του συνέβαλε στη διαμόρφωση θέσεων για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την αναγέννηση της επαναστατικής κομμουνιστικής πολιτικής. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και το 1992 της «Αριστερής Ανασύνταξης».
Σε όλη τη διαδρομή του στο κομμουνιστικό κίνημα ήταν ασυμβίβαστος απέναντι στην αστική ιδεολογία και τον ρεφορμισμό. Υπερασπίστηκε αποφασιστικά την πολιτική ανεξαρτησία της αριστεράς σε κρίσιμες στιγμές και ιδιαίτερα την περίοδο του ταξικού συμβιβασμού του ενιαίου τότε Συνασπισμού (με τη συμμετοχή και των σημερινών ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ), με την αστική πολιτική.
Συνέβαλε μαχητικά στη θεμελίωση μιας νέας εξόρμησης των επαναστατικών εργατικών κομμουνιστικών αντιλήψεων. Οι δυνάμεις του ΝΑΡ στη δύσκολη, συχνά αντιφατική αλλά ελπιδοφόρα προσπάθεια βαθιάς τομής για την κομμουνιστική επαναθεμελίωση, πορευτήκαμε μαζί με τον Κώστα Μπατίκα, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, τραβήξαμε τους δρόμους μας, χωρίς να χάσουμε τη συντροφική αλληλεγγύη και σχέση.
Στις μάχες που έχουμε μπροστά μας για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την προώθηση του μετώπου της επαναστατικής αριστεράς και την ποιοτική ανάπτυξη - ενοποίηση των δυνάμεων της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης έχουμε την υποχρέωση και την ανάγκη να αξιοποιήσουμε την αγωνιστική, πολιτική και θεωρητική κληρονομιά του συντρόφου Κώστα Μπατίκα.
.
Νέο Αριστερό Ρεύμα, Αθήνα 18 Μάη 2009
.
Η κηδεία του Κώστα Μπατίκα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαΐου στις 4 η ώρα στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης. Η νεκρώσιμη πομπή θα ξεκινήσει στις 3 από το σπίτι του στην οδό Άνοιξης 3, Πλατεία Άνοιξης στη Νέα Σμύρνη.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ