26/11/09

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Αποκλειστικών Μακεδονίας για το Εποχικό Επίδομα

  • Το Υπουργείο Εργασίας να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του
  • Εποχικό Βοήθημα στις/-τους Αποκλειστικές/-κούς Νοσηλεύτριες/-τές ΤΩΡΑ!

Σήμερα Τετάρτη 25/11/2009 αντιπροσωπεία του Σωματείου μας πραγματοποίησε συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης για να θέσουμε για μια ακόμη φορά το αίτημα χορήγησης Εποχικού Επιδόματος στις/-τους Αποκλειστικές/-κούς Νοσηλεύτριες/-τές. Ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε ενήμερος για το πρόβλημα και αναγνώρισε ότι το αίτημά μας όχι μόνο είναι δίκαιο αλλά και είναι εύκολο να υλοποιηθεί, χωρίς να απαιτούνται πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Υποστήριξε ακόμη ότι το υπουργείο θεωρεί αναγκαία την θέσπιση ενός προγράμματος διετούς ενίσχυσης του κλάδου μας. Δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το θέμα στον υπουργό και ζήτησε διορία ολίγων ημερών ώστε να μελετηθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν οι όροι της ρύθμισης.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, οικονομικά και εργασιακά, δεν πάει άλλο. Το Εποχικό Επίδομα είναι για μας ένα ελάχιστο μέτρο ανακούφισης. Τα μεροκάματά μας, έτσι κι αλλιώς χαμηλά, έχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς. Άλλωστε η φύση του επαγγέλματός μας (περιορισμένα και περιστασιακά μεροκάματα που γίνονται ακόμη πιο αραιά στις περιόδους διακοπών) δικαιολογεί την χορήγηση Εποχικού Επιδόματος.

Το Σωματείο μας παλεύει εδώ και μήνες για την κατοχύρωση αυτού του αιτήματος. Με εξορμήσεις ενημέρωσης των συναδέλφων στα νοσοκομεία, συζητήσεις και συνελεύσεις, Παραστάσεις Διαμαρτυρίας και διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του προς το Σωματείο μας. Συνεχίζουμε την κινητοποίησή μας για την χορήγηση του Εποχικού Επιδόματος. Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποκλειστικές/-οί νοσηλεύτριες/-ές θα βρεθούμε και πάλι στην Αθήνα για μια νέα συνάντηση με την διοίκηση του Υπουργείου, για τον καθορισμό των προϋποθέσεων χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος ενίσχυσης του εισοδήματός μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

V Εποχικό Επίδομα που παίρνουν οι εργαζόμενοι με βαρέα ένσημα και περιορισμένα μεροκάματα.

V Άμεσες προσλήψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία, των εργαζομένων αποκλειστικών νοσηλευτών-τριών.

V Κατάργηση των εργολαβιών και όλων των μορφών ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας στην υγεία.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε να νικήσουμε!

Σωματείο Εργαζομένων Αποκλειστικών Νοσηλευτριών/-ών Μακεδονίας

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ