20/3/10

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ Ferhat TUZEL και Berna YILMAZ

Καλούμε όλους τους Επαναστάτες, τους Δημοκράτες, τους Προοδευτικούς, άτομα και φορείς, να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας για την σύλληψη των Ferhat TUZEL και Berna YILMAZ, σπουδαστές και μέλη της Ομοσπονδίας Νεολαιών και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους.

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Την Κυριακή 14 Μαρτίου, στην Ανοιχτή Συνέλευση για τους Ρομά που διοργάνωσε το υπουργείου του Κράτους, που έγινε στο κλειστό στάδιο Αμπντί Ιπεκτσί, κατά την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, οι σπουδαστές και μέλη της Ομοσπονδίας Νεολαιών, Φερχάτ Τουζέλ, Μπερνά Γιλμάζ, άνοιξαν πανό με σύνθημα «Θέλουμε Δωρεάν Παιδεία, θα την κατακτήσουμε». Αμέσως μετά δέχτηκαν την επίθεση των ανδρών ασφαλείας του πρωθυπουργού και των αστυνομικών, ξυλοδάρθηκαν και συνελήφθησαν. Μία ώρα μετά, και το σύντροφος μας Ουτκού Αϊκάρ, που πέταξε φέιγ βολάν με το σύνθημα «ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ» και φώναξε ότι η παιδεία είναι δικαίωμα και πρέπει να είναι δωρεάν, τον πέταξαν κάτω από δύο μέτρα ύψος, τον χτύπησαν άγρια και τον συνέλαβαν. Το διάστημα της κράτησής τους εισέβαλαν στα σπίτια τους και τα έκαναν άνω κάτω. Τρεις μέρες κρατήθηκαν στο Τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης και αφού βασανίστηκαν οδηγήθηκαν στο δικαστήριο Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης για να δικαστούν. Οι Φερχάτ Τουζέλ, Μπερνά Γιλμάζ κρατήθηκαν, ενώ ο Ουτκού Αϊκάρ αφέθηκε ελεύθερος

http://members.multimania.co.uk/adaletistiyoruz/genclikfederasyonu.jpg

.

Τη στιγμή που τα παιδιά των αστών σπουδάζουν στο εξωτερικό, που γίνονται πλοιοκτήτες, τα παιδιά αυτού του λαού «με τα έξοδα εγγραφών, με τα δίδακτρα, με τα έξοδα αγοράς βιβλίων κ.λπ» τα εκμεταλλεύονται και λες και είναι νόμιμα όλα αυτά τα ποσά κάθε χρόνο αυξάνονται όλο και περισσότερο. Όταν εξυπηρετεί το κράτος υπερασπίζεται το σύνταγμα, όταν δεν το βολεύει όπως το άρθρο που αναφέρει ότι «η παιδεία είναι δικαίωμα και δωρεάν», θέλουν να το αλλάξουν. Όταν ένα άρθρο του συντάγματος αφορά τα παιδιά του λαού, τότε καταπατείται και δεν ισχύει.

Το κράτος που κραυγάζει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ουδέτερη, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του δεν υπολογίζει ούτε ανεξαρτησία ούτε ουδετερότητα. Εδώ προστίθεται και το γεγονός ότι στέλνουν μήνυμα πως όποιος καταγγέλλει τον πρωθυπουργό δεν θα μένει ατιμώρητος. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας του ΑΚΡ που κραυγάζει για τη δημοκρατία από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Όταν κάποιος φωνάζει «Θέλουμε Δωρεάν Παιδεία» παρουσία του πρωθυπουργό, το κράτος θεωρεί θεμιτό να τον χαρακτηρίζει ως τρομοκράτη, να τον συλλαμβάνει και να τον βασανίζει επί πολλές μέρες. Αυτή είναι επισήμως η ανεκτικότητα του Ταγίπ Ερντογάν.

Το να μιλάς για την φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση που αυξάνονται όλο και περισσότερο, το να θέλεις δωρεάν παιδεία, δεν είναι αδίκημα. Το πραγματικό αδίκημα είναι να οδηγείς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα πρόθυρα της εκμετάλλευσης, να θεωρείς τους σπουδαστές ως πελάτες παίρνοντας τα χρήματα τους στο όνομα των «διδάκτρων, εγγραφών». Το πραγματικό αδίκημα είναι οι προσπάθειες πλήρους ιδιωτικοποίησης της παιδείας, σε κάθε φάση της οι σπουδαστές να την πληρώνουν, και με το πρόσχημα όποιος δεν έχει λεφτά «να μην σπουδάζει», να μένουν έξω.

Γι’ αυτούς τους λόγους, εμείς, σαν παιδιά αυτού του λαού, λέμε «Θέλουμε δωρεάν παιδεία, θα την κατακτήσουμε». Να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο σύντροφοι που έκαναν αναφορά σε αυτό το αίτημα.

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ (DEV-GENC)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΩΝ

TC. Adalet BAKANLIĞI (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)

Διεύθυνση: 06669 KIZILAY/ANKARA

TEL: 90(312)417 77 70

FAKS: 90(312)419 33 70

sadullahergin@adalet.gov.tr

cte@adalet.gov.tr

cigm@adalet.gov.tr

gttutar@adalet.gov.tr

T.C. İçişleri Bakanlığı (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)

Διεύθυνση :T.C. İçişleri Bakanlığı, Bakanlıklar / ANKARA

Τηλ: +90 (312) 422 40 00

Sayın Beşir ATALAY (Υπουργός Εσωτερικών) besir.atalay@icisleri.gov.tr

Genel Sekreterlik (Γενικής Γραμματείας) gsekreter@icisleri.gov.tr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ