15/4/10

Κλιμάκωση τώρα. Όλοι στις Απεργίες

- Κάλεσμα σε απεργιακές κινητοποιήσεις από Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

- Πέμπτη 22 Απρίλη 10 π.μ. Προπύλαια η απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγείται η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται. Μπροστά σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει αγωνιστική προοπτική.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του "Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων" που συνεδρίασε τη Δευτέρα «
Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, να αντισταθούν στην επικυριαρχία του ΔΝΤ που σε συνεργασία με την ΕΕ σκοπεύουν να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών μαζών. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι.»

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί όλα τα αγωνιστικά σωματεία και τους εργαζόμενους στην διοργάνωση απεργίας την Πέμπτη 22/04, μέρα που έχουν προκηρύξει ήδη αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα, αλλά και το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, με προσυγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στα Προπύλαια. Να μετατρέψουμε την μέρα αυτή σε μέρα κοινής απεργιακής δράσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Στη σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων αποφασίστηκε και η διοργάνωση στις 25/04 μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης με εκπροσώπους από σωματεία από όλη την Ελλάδα, αλλά και η πραγματοποίηση διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 27/04, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Στα ίδια πλαίσια, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε προκήρυξή της καλεί σε απεργιακή κλιμάκωση στις 21-22 Απρίλη. Όπως αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προχωρώντας σε κλιμάκωση των αγώνων। Να κάνουμε σταθμό σε αυτή τη κατεύθυνση το κάλεσμα για 48ωρη πανεργατική κινητοποίηση στις 21-22 Απρίλη ώστε σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανωθεί δράση που να στέλνει το μήνυμα ότι δεν περνάνε τα μέτρα-θέλουμε τώρα κλιμάκωση! Η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 21-22 Απρίλη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για συντονισμένη δράση, για να οργανωθούν από τα κάτω αγώνες και απεργίες με διάρκεια ώστε να οδηγήσουμε σε ήττα την πολιτική της κυβέρνησης. Είναι ώρα για να οργανωθούν μέσα στους χώρους δουλειάς γενικές συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα, για συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα κάτω σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Με απεργιακές επιτροπές να πάρουμε στα χέρια μας την ενημέρωση, τη μαζικοποίηση της συμμετοχής στην απεργία και τη διαδήλωση, την περιφρούρηση αλλά και τον συντονισμό τοπικά και κεντρικά, σπάζοντας την αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Αν οι γραφειοκράτες δεν μπορούν, εμείς μπορούμε να ενισχύσουμε τη δυναμική της νίκης των αγώνων. Για να ανατραπεί η επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, για να πάρει πίσω τις περικοπές στους μισθούς και τα δώρα, για να πετάξουμε συνολικά το πρόγραμμα σταθερότητας στα σκουπίδια.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ