15/4/10

Ανακοίνωση νΚΑ Πάτρας για τα δημοκρατικά δικαιώματα


Φοβούνται τους συλλογικούς αγώνες! Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Να ανατρέψουμε την πολιτική Κυβέρνηση – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΕΕ – Κεφαλαίου

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμος ο αντιδραστικός συνασπισμός εξουσίας, που απαρτίζεται από τα κόμματα της συμπολίτευσης – ΝΔ - ΛΑΟΣ – και τα ΜΜΕ, αποτελούν τον τελευταίο καιρό την αντεργατική ορχήστρα που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα πληρώσουν την κρίση που είναι αποτέλεσμα και συνέχεια της ίδιας της διαδικασίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου καλούνται οι εργαζόμενοι και η νεολαία να δεχτούν μειώσεις των μισθών, αντιδραστική μετάλλαξη των εργασιακών σχέσεων, περικοπή των δαπανών για την παιδεία και ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση της με τις επιχειρήσεις, περικοπή συνολικά των κοινωνικών δαπανών, φορο - επιδρομή. Για να δανείζονται με καλύτερους όρους για τις ανάγκες του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου μας ζητούν να «πουλήσουμε» τη ζωή μας.

Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι προσπάθειες επιβολής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων κυρίως σε εργασία και παιδεία. Ήδη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν δώσει τις πρώτες απαντήσεις με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι πρώτες αυτές απαντήσεις, αν και ανολοκλήρωτες, δείχνουν το δρόμο της απάντησης, το δρόμο της κλιμάκωσης και του ανυποχώρητου αγώνα που μπορεί σήμερα να ανατρέψει την αντεργατική πολιτική στο σύνολο της και να φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτό τον δρόμο, αυτήν την προοπτική, φοβούνται οι από πάνω και επιχειρούν να συγκροτήσουν ένα αυταρχικό πλέγμα θωράκισης του κεφαλαίου και του κράτους προκειμένου να περάσει κατά το δυνατόν ανώδυνα η αντεργατική επίθεση. Θέλουν να δημιουργήσουν το αυταρχικό πλαίσιο που θα εξασφαλίσει το χτύπημα των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων και την τρομοκράτησή τους. Η προσπάθεια αυτή θα έχει διάρκεια καθώς διάρκεια θα έχει και η διαδικασία επιβολής των αντεργατικών – αντιλαϊκών τομών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση
εντάσσεται η σύλληψη του Μάριου Ζέρβα στην πανεργατική πορεία και η μέχρι τώρα φυλάκιση του με κατασκευασμένες κατηγορίες. Είναι κομμάτι της επιχείρηση τρομοκράτησης των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση
εντάσσεται η προσπάθεια συκοφάντησης του Δεκέμβρη, ποινικοποίησης της Αριστεράς όπως φαίνεται από την παρακρατικού τύπου επίθεση και προσπάθεια να κατηγορηθούν και να δικαστούν οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λόγω της συμμετοχής τους στο μαζικό κίνημα, την αντικαπιταλιστική αριστερά και το ΝΑΡ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση
, εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, οι απειλές και οι διώξεις εναντίον αγωνιστών του εργατικού κινήματος, οι επιθέσεις τύπου Κούνεβα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση
εντάσσεται και το κατευθυνόμενο κλίμα τρομοϋστερίας που επιχειρείται μέσω των συλλήψεων φερόμενων μελών του «επαναστατικού αγώνα». Στο μαζικό κίνημα δεν μπορούν να δώσουν προοπτική οι αδιέξοδες πρακτικές της ατομικής βίας, πρέπει όμως να είναι σαφές πως οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται (αστήριχτες κατηγορίες, παραποιημένα – ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής) στην εν λόγω «εξάρθρωση» θα αξιοποιηθούν - χρησιμοποιηθούν σε βάρος των αγώνων και των αγωνιστών του μαζικού κινήματος. Ήδη και μέσω αυτής τη υπόθεσης στοχοποιούνται από την «κίτρινη» - κατευθυνόμενη δημοσιογραφία με διάφορους τρόπους αγωνιστές της αριστεράς και του μαζικού κινήματος σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν θα δώσουμε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην πολιτική Κυβέρνηση – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΕΕ - Κεφαλαίου

Απαντάμε με τους μαχητικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας

Για να ανατραπεί η πολιτική τους από τους νέους εργατικούς και νεολαιίστικους Δεκέμβρηδες

Για να καταδικαστούν
οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η πολιτική που οπλίζει το χέρι του δολοφόνου, η πιο βάρβαρη πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συναίνεση με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ και εγκυμονεί νέες αντιλαϊκές επιθέσεις. Πολιτική που έχει εσωτερικό της στοιχείο την κρατική βία και καταστολή σε βάρος του κινήματος και των αγωνιστών του. Που στοχεύει να ξεπετάξει στον τέταρτο κόσμο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, να λεηλατήσει κατακτήσεις και δικαιώματα, να εμπορευματοποιήσει – ιδωτικοποιήσει – ξεπουλήσει ότι υπάρχει, κινείται και αναπνέει.

Για να καταδικαστεί
η κρατική καταστολή και η τρομοϋστερία.

Για να απελευθερωθεί τώρα ο διαδηλωτής Μάριος Ζέρβας που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Για να σπάσει
η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλείας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Πάτρα, 14 Απρίλη 2010

νεολαία
Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Οργανώσεις Πάτρας

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ