30/4/10

ΝΕΟ «ΣΙΚΑΓΟ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ


Το πρωτοσέλιδο της εργατικής εφημερίδας ΔΡΑΣΗ, που μόλις κυκλοφόρησε:
ΝΕΟ «ΣΙΚΑΓΟ»


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝΗ μάχη που πρέπει να δοθεί είναι ιστορικών διαστάσεων: ή η αστική διαχείριση της κρίσης θα δημιουργήσει μια κοινωνική έρημο λεηλατημένων δικαιωμάτων και συνθηκών ζωής για δεκαετίες, ή θα τα πάρουμε όλα τώρα!

Δεν υπάρχει «τρίτος δρόμος», όπως και δεν υπάρχει επιστροφή σε μια προηγούμενη κατάσταση. Ή το κεφάλαιο θα ανασυγκροτήσει την κερδοφορία και κυριαρχία του πατώντας πάνω στα ...πτώματα της εργασίας, ή εμείς θα ανασυγκροτήσουμε τη ζωή μας έξω και ενάντια στην επικράτεια του κεφαλαίου και του κράτους.

Για να υπάρξει προοπτική νίκης είναι επιτακτική ανάγκη για ένα ανεξάρτητο από τον καθεστωτικό συνδικαλισμό μαχητικό κέντρο αγώνα, αντιπληροφόρησης και δράσης, στα χέρια των εργαζομένων.

Για αγώνες διαρκείας, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις, πραγματικού μπλοκαρίσματος του παραγωγικού και κρατικού μηχανισμού, και όχι απλά διαμαρτυρίας.

Για την ανατροπή της κυβέρνησης και του καθεστώτος ολοκληρωτικής επίθεσης κεφαλαίου, κράτους και υπερεθνικών καπιταλιστικών οργανισμών.

Για μετατροπή της κρίσης σε επαναστατική κρίση συνολικής αμφισβήτησης και ανατροπής του συστήματος.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ