30/4/10

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Ως εδώ τα παχιά λόγια περί "κρίσης", "χρεοκοπίας" και "αναγκαίων μέτρων" που είναι έως και για το καλό μας. Ως εδώ τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που το μόνο που κάνουν είναι να μας τρομοκρατούν και να προβοκάρουν τους αγώνες μας. Ως εδώ οι προστάτες εγχώριοι (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) και ξένοι (ΕΕ - ΔΝΤ) που ανταγωνίζονται στις πλάτες μας για το ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Ως εδώ οι ξεπουλημένοι σωτήρες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που το μόνο που κάνουν είναι να κρύβουν τη σιωπή και την απουσία τους πίσω από δηλώσεις περί "αναγκαίας λύσης" στηρίζοντας ουσιαστικά τα μέτρα της κυβέρνησης.

Μας κλέβουν το μισθό μας, μας λεηλατούν με τη φορολογική επιδρομή, μας απειλούν με απολύσεις και κατάργηση οργανικών θέσεων, μας αναγκάζουν να δουλεύουμε μέχρι τα γεράματα για να πάρουμε μια σύνταξη πείνας και μας θέτουν υπό τη "κατοχή του ΔΝΤ". Όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκε το εργατικό, αριστερό, κομμουνιστικό κίνημα, όλα αυτά πάνω στα οποία συγκροτήθηκε η εργατική τάξη ως τάξη για τον εαυτό της, τα αποτελέσματα αλλά και οι αφετηρίες των αγώνων της, 124 χρόνια μετά από την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μας ζητούν να γίνουμε και πάλι ραγιάδες.

Το σύστημα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις και έχει δίκιο. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η καπιταλιστική κρίση θα εντείνεται έτσι ή αλλιώς. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η χώρα είναι πεδίο ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η επίθεση στο λαό όχι μόνο δεν έχει τέλος, αλλά βαθαίνει όλο και περισσότερο. Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι η κοινωνία της κρίσης, της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΤΙΑΣΙΔΩΝΕΤΑΙ, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Μπροστά στο μέγεθος, την έκταση και την ένταση της επίθεσης απαιτείται ένας πραγματικός παλλαϊκός, πανεργατικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Ένας παρατεταμένος αγώνας με στόχο την ανατροπή των μέτρων και του Προγράμματος αποσταθεροποίησης της ζωής μας. Ένας αγώνας που θα αποκαλύπτει και θα καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Που θα καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επιτήρηση και το αλυσοδέσιμο της χώρας. Που θα καταγγέλλει την υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία και το ρεφορμιστικό τυχοδιωκτισμό, που υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και την υπόθεση του κοινού μετώπου αγώνα. Που θα αποτελεί υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και όχι κάποιων "πεφωτισμένων", "θεσμικών" εκπροσώπων.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ