3/5/10

Προκήρυξη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής για την Απεργία στις 5 Μάη

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ!

Δεν είναι εποχές για πολλά λόγια. Όταν πετσοκόβουν ακόμη και αυτούς τους μισθούς που παίρνουμε, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, όταν διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία που για χρόνια τα λεηλατούνε, όταν σου λένε ότι σύνταξη, αν πάρεις, θα είναι στα βαθιά σου γεράματα, όταν οι απολύσεις «απελευθερώνονται», όταν, όταν…, τότε είναι που σε πνίγει η οργή.

Το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, απαιτούν την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες των δικαιωμάτων μας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τρέχει να τους εξυπηρετήσει. Οι αγορές, οι επενδυτές, οι τράπεζες (ντόπιες και ξένες), κάνουν πάρτυ πάνω στις ζωές μας. Οι πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο ακονίζουν τα μαχαίριά τους και ετοιμάζονται για ένα ωραίο πλιάτσικο. Το μαύρο μέτωπο Σ.Ε.Β., κυβέρνησης, ΝΔ., ΛΑΟΣ, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς γυμνοσάλιαγκες των δελτίων των 8, μας καλούν να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, αφού οι αγορές θέλουν αίμα.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ

Κανένας δεν μπορεί πλέον να παραμυθιάζεται ότι μπορεί να την βολέψει, ότι αυτός/η θα τη βγάλει καθαρή. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι τα μέτρα αφορούν το δημόσιο τομέα ή κάποιους άλλους. Είναι τα πιο σκληρά μέτρα για τον ιδιωτικό τομέα (απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις ΦΠΑ και νέοι φόροι, και φυσικά έρχονται κι άλλα!)

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους/ες μας. Ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, τις ζωές μας, την αξιοπρέπειά μας, τους συναδέλφους μας και τα παιδιά μας. Αν υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα θα μας βυθίσουν για χρόνια στη φτώχεια και τη μιζέρια. Θα είμαστε εργαζόμενοι/ες χωρίς εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα, θα είναι εργοδότες και κράτος χωρίς υποχρεώσεις.

- Το δίλημμα λοιπόν τίθεται ορθά κοφτά σε όλους μας:

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Την απάντηση θα την δώσουμε εμείς.

- Αγώνας διαρκείας με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις ενάντια σε ΔΝΤ - ΕΕ - κεφάλαιο - κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ/ΕΣ την Τετάρτη 5 Μάη στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Συλλόγου και του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο.

………………………………………………………………

ΠΑΡΤΥ για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου

Σάββατο 8 Μάη στο bar ΚΑΦΕΚΟΥΤΙ (Σόλωνος 123)



ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ