3/5/10

Πανεργατική Γενική Απεργία 5/5. Μάχη διαρκείας με κλιμάκωση


Ένας κρίσιμος σταθμός στην πάλη των εργαζόμενων ενάντια στο σφαγείο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί η Γενική Απεργία της Τετάρτης 5 Μάη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σταθμός για μαζική ανυπακοή στην πολιτική του εργασιακού μεσαίωνα, στην κλιμάκωση που απαιτείται τώρα, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων σφαγής των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους «Να μετατρέψουν την γενική απεργία της 5ης Μάη σε μέρα μάχης των εργαζομένων και του λαού ενάντια στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, τα σωματεία που είναι ενταγμένα στο ΠΑΜΕ να βαδίσουμε μαζί στον ενωτικό, ταξικό δρόμο της αντίστασης. Να απομονώσουμε τη γραφειοκρατική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να πάρουμε οριστικό διαζύγιο από την υποταγή και τη συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όλους τους κλάδους που κινητοποιούνται και μπαίνουν σε δρόμο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων: να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, της υγείας, των ΟΤΑ και των εργαζόμενων στις μεταφορές. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας.

Να στηρίξουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις και προσπάθειες αγωνιστικής δράσης, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε όλη την Ελλάδα, απευθυνόμενοι σε μαζικούς φορείς και σωματεία.
»

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί την Τετάρτη 5 Μάη σε απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στο Μουσείο, στις 10.30 π.μ.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ