4/5/10

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ



Ωμή και προκλητική παρέμβαση κατά των εργατικών και νεολαιίστικων κινητοποιήσεων ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που αφαιρούν κάθε δικαίωμα, αποτελεί η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Επισημαίνεται ότι με ανάλογο τρόπο είχαν δράσει οι αμερικανικές αρχές στην Εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, αλλά και στις πρόσφατες εργατικές κινητοποιήσεις της ΤΕΚΕΛ στην Τουρκία. Εξάλλου, για τις ΗΠΑ, οι εργατικές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία πάντα λογίζονταν ως εχθρικές ενέργειες!

Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν, τόσο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όσο και των δυνάμεων καταστολής, καθώς η πρεσβεία των ΗΠΑ παρουσιάζεται καλά πληροφορημένη για το τι πρόκειται να συμβεί, πώς, πού και ενημερώνει τους υπηκόους της.

Ταυτόχρονα, η οδηγία των ΗΠΑ εντάσσεται σε ένα καλά σχεδιασμένο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των κινητοποιήσεων από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ, με στόχο να κάμψουν το ηθικό των διαδηλωτών.

Τέλος, αποτελεί και σαφή πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση για να επιβάλλει το «Νόμο και την Τάξη», δίνοντας το
OK. στην χρήση παράνομων χημικών, καλώντας την να χρησιμοποιήσει το πλούσιο οπλοστάσιο της κρατικής καταστολής.

Μήπως τελικά η αποφασιστικότητα και η βεβαιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αστικού κατεστημένου για την εφαρμογή των μέτρων είναι μετέωρη;

Μήπως, η παραπάνω ανακοίνωση αποδεικνύει σαφέστατα ότι η κυβερνητική προπαγάνδα περί «εθνικής ενότητας» έχει υποστεί σημαντικές ρωγμές και η εργατική αγανάκτηση και οργή είναι έτοιμη να στραφεί ενάντια στη Χούντα Κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Εργοδοτών, που πάντα απολαμβάνουν την στήριξη των ΗΠΑ;

Οι επερχόμενες εργατικές κινητοποιήσεις αποτελούν ίσως τις σημαντικότερες μάχες που καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

Ας αγωνιστούμε λοιπόν για την Ανατροπή των κυβερνήσεων και των βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών που μας βυθίζουν στην άβυσσο της ανέχειας, της ανεργίας, της φτώχειας, της δια βίου υποταγής στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Καλούμε σε μαζική, μαχητική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις στις 4-5 Μαΐου.

Ας κάνουμε πράξη τους Εφιάλτες τους.


WARDEN MESSAGE
U.S. Embassy Athens, Greece
________________________________________
May 3, 2010
U.S. Embassy Athens and U.S. Consulate General Thessaloniki wish to
inform U.S. citizens of large demonstrations and multi-sector strikes
on
May 4th and 5th to protest measures undertaken by the Greek government
in response to the economic crisis. Strikes may occur in the public
transportation sector and marching protesters may pass the Embassy.

While strikes and demonstrations are a regular occurrence in Greece,
they are increasingly frequent and may be called on short notice. The
rallies and marches are generally orderly and lawful, however, even
demonstrations intended to be peaceful can escalate into violence.
Riot
control procedures may include the use of tear gas. U.S. citizens are
urged to avoid the areas of demonstrations, and if they find
themselves
within the vicinity of protests, they should exercise extreme caution
and depart the area as quickly and unobtrusively as possible.

You should keep abreast of news about demonstrations and strikes from
local news sources and hotel security. When there are demonstrations,
you should avoid places where demonstrators frequently congregate,
such
as the Polytechnic University area, Exarchia, Omonia, and Syntagma
Squares in central Athens, and Aristotle Square in Thessaloniki.
Information regarding demonstrations the U.S. Embassy has learned
about
can be found on the Embassy website.


ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ

«Η Αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και το Γενικό Αμερικανικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης θέλει να ενημερώσει τους αμερικανούς πολίτες για τις μεγάλες διαδηλώσεις και σε πολλούς τομείς απεργίες στις 4 και 5 Μαΐου, που εναντιώνονται στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση ως απάντηση στην οικονομική κρίση.

Οι απεργίες πιθανόν να λάβουν χώρα και στις δημόσιες συγκοινωνίες και οι διαδηλωτές πιθανόν να επιτεθούν στην πρεσβεία. Ενώ οι απεργίες και οι διαδηλώσεις είναι ένα σύνηθες συμβάν στην Ελλάδα παρουσιάζονται αυξανόμενες και μπορεί να προκαλέσουν αίσθηση.

Οι διαδηλωτές είναι γενικά νομοταγείς και κινούνται σύμφωνα με τους κανόνες. Όμως παρόλο που οι διαδηλώσεις έχουν την τάση να είναι ειρηνικές πιθανόν να εξελιχθούν σε βίαιες. Η διαδικασία ελέγχου των ταραχών μπορεί να περιλαμβάνει χρήση δακρυγόνων.

Οι αμερικανοί πολίτες καλούνται να αποφύγουν την περιοχή των διαδηλώσεων και αν τυχόν βρεθούν κοντά στους διαδηλωτές πρέπει να επιδείξουν μεγάλη προσοχή και να απομακρυνθούν από την περιοχή όσο πιο γρήγορα και διακριτικά μπορούν.

Πρέπει να μένετε ενήμεροι για τις διαδηλώσεις και τις απεργίες από τις πηγές της τοπικής πληροφόρησης και την ασφάλεια των ξενοδοχείων. Όταν λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις πρέπει να αποφεύγεται περιοχές όπου οι διαδηλωτές συχνά συναθροίζονται όπως το Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια, την Ομόνοια, την πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Τις σχετικές πληροφορίες για τις διαδηλώσεις, τις οποίες έμαθε η Αμερικανική πρεσβεία, μπορείτε να τις βρείτε στο σαϊτ της πρεσβείας».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΙΚ. 6932 955437 begin_of_the_skype_highlighting 6932 955437 end_of_the_skype_highlighting diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ