14/6/10

Νέοι αγωνιστικοί και απεργιακοί σταθμοί

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες για το εργατικό κίνημα, με σταθμούς την αντιπαράθεση στο ασφαλιστικό-έκτρωμα που έρχεται προς ψήφιση, την νέα επίσκεψη του κλιμακίου ελεγκτών ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ αλλά και τον επερχόμενο νόμο για τα εργασιακά, δηλαδή την πλήρη κατεδάφιση της εργατικής νομοθεσίας και την πλήρη «απελευθέρωση» της εκμετάλλευσης χωρίς όρια και φραγμούς.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κλιμακώσουν και να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής συνολικά και όλης της αντεργατικής επίθεσης και στρατηγικής όπως εκφράζεται από το «μνημόνιο» και όλα τους νόμους και μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Καμία αναμονή, καμία υποταγή στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνονται τα επόμενα βήματα. Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Συντονισμός "καλεί όλα τα σωματεία, όλες τις εργατικές δυνάμεις που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, σε ταξική ενωτική δράση για αγωνιστικό μπλακ άουτ για να μην περάσει το ασφαλιστικό τερατούργημα."

- Κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας την Τρίτη 15 Ιούνη στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 35, ώρα 7.00 μ.μ.), με κάλεσμα των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων και της ΟΕΝΓΕ και συμμετοχή του Συντονισμού.

- Την Τετάρτη 16 Ιούνη συλλαλητήριο συνδικάτων στις 7.00 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος. Με μπλοκ των σωματείων του συμμετέχει και καλεί ο Συντονισμός.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Χρειάζονται εδώ και τώρα γενικές απεργίες όχι μόνο για να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά για να καταργηθεί το μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και όλες του οι ρυθμίσεις και να επιβληθεί μια άλλη πολιτική, βασισμένη στις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού. Η στάση «αναμονής» που τηρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον που, σε μια τέτοια συγκυρία, η ΓΣΕΕ προετοιμάζει το έδαφος για να υπογράψει μηδενικές αυξήσεις με το πρόσχημα να «σωθούν οι συλλογικές συμβάσεις», ενώ το ίδιο το μνημόνιο έχει ήδη θεσμοθετήσει την κατάργησή τους! Η ανεργία αυξάνεται συνεχώς, οι απολύσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη αλλά το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα περί άλλων τυρβάζει και περιμένει… την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για να προκηρύξει απεργία.»
.
Στα πλαίσια αυτά, τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε σειρά κινητοποιήσεων:
.
- Στήριξη κινητοποιήσεων στις 14-16 Ιουνίου, όταν οι επιτηρητές της τρόικας θα βρίσκονται στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πορεία των «μέτρων», ώστε να φανεί ότι για τους εργαζόμενους είναι ανεπιθύμητοι το ΔΝΤ, η ΕΕ και όλες οι πολιτικές που εκπορεύονται από το μνημόνιο.
.
- Δευτέρα 14/6, στις 12 μ. κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου θα συζητιέται με τη ΓΣΕΕ η υπογραφή σύμβασης με μηδενικές αυξήσεις.
.
- Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 7 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 35).

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ