12/12/12

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Απόφαση Συντονιστικού-πολιτικές πρωτοβουλίες

Συνεχίζονται με μεγάλη μαζικότητα και ενδιαφέρον, σε πολλές πόλεις και γειτονιές όλης της Ελλάδας οι εκδηλώσεις – συζητήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με θέμα την πολιτική πρόταση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, για τα σύγχρονα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ευρώ και ΕΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς στη μάχη για να αποκρουστούν τα αντεργατικά μέτρα, για να ανατραπεί η συνολική επιδρομή κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και η άθλια συγκυβέρνηση με την πολιτική της.

Το Κεντρικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο πολιτικής τοποθέτησης-απόφασης με τις προτάσεις, πρωτοβουλίες και το πολιτικό περιεχόμενο για τη συγκυρία, ώστε να συζητηθεί στις συνελεύσεις του Μετώπου, αλλά και με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους αγωνιστές του κινήματος. Στην συνεδρίαση της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζητήθηκε ιδιαίτερα η οξύτητα της αντιδραστικής αντιλαϊκής επίθεσης που υλοποιεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα, τη φασιστικής εμπνεύσεως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Μανιτάκη για ομαδικές διαθεσιμότητες – απολύσεις κατά συρροή όλων των υπαλλήλων των δήμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και επιπέδου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξει πρωτοβουλίες και συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ οι δυνάμεις της καλούνται να πρωτοστατήσουν στο ξεδίπλωμα ενός γενικευμένου κοινωνικού και πολιτικού αντάρτικου στους χώρους δουλειάς και γενικότερα.

Ταυτόχρονα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εισέρχεται στην τελική πορεία προς την 2η  Συνδιάσκεψή της, με στόχο έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η δημοσίευση των θέσεων και η Συνδιάσκεψη να πραγματοποιηθεί μετά από τον αναγκαίο δίμηνο διάλογο. Η 2η  Συνδιάσκεψη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην επεξεργασία και ανάπτυξη του προγράμματός και της φυσιογνωμίας της. Να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και πρωτότυπα προβλήματα που στέκονται μπροστά στο κίνημα και την αριστερά. Στην ενίσχυση της οργάνωσης της. Στην ανάπτυξη ισχυρών πολιτικών δεσμών με τον κόσμο που στρέφεται προς τα Αριστερά. Στην ενίσχυση και ενεργοποίηση των δυνάμεών της. Στο βάθεμα της δημοκρατίας, της ενότητας και της συντροφικότητας μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην πρωτοπόρα και δημιουργική της παρέμβαση στους αγώνες που έρχονται.


ΠΗΓΗ: narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ