26/1/13

ΝΑΡ: Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες είναι η αρχή


Η απεργία στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο συνεχίζεται, όπως και στα τρένα του ΟΣΕ. Τώρα απαιτείται κλιμάκωση του αγώνα, με συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους. Στήριξη και διεύρυνση του απεργιακού μετώπου. Το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων αφορά όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, χρειάζεται και πανεργατική απάντηση! Απαιτείται σχέδιο και κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και συνολικά. Κατ΄ αρχήν ενάντια στην επιστράτευση και τον ολοκληρωτικό αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική, αποφασιστική και πανεργατική, άμεσα.
Η κυβέρνηση, αφού δεν μπόρεσε να σπάσει για 10 μέρες την απεργία στο ΜΕΤΡΟ, παρ΄ ότι έριξε τόνους λάσπης και απειλών, παρ΄ όλους τους εκβιασμούς και την πίεση, χρησιμοποίησε τα στρατιωτικού τύπου μέσα. Μόνο επιστρατεύοντας τους απεργούς μπόρεσε να ανοίξει το ΜΕΤΡΟ. Τις επόμενες κινήσεις του θα εξετάσουν τα Σωματεία του ΜΕΤΡΟ σήμερα και αύριο, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας για τις συμβάσεις, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί τους την Παρασκευή το απόγευμα στους συγκεντρωμένους στο μπλόκο στα Σεπόλια.
Οι εργαζόμενοι είδαν και οι απεργοί έζησαν για άλλη μια φορά τον συνδικαλισμό της υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των μεγάλων ομοσπονδιών. Απόντες για 9 μέρες (από τότε που άρχισε η απεργία στο ΜΕΤΡΟ), άφαντοι και εκκωφαντικά σιωπηλοί, έβγαλαν δελτία τύπου και κάποιοι πέρασαν 10 λεπτά "για τις φωτογραφίες" και τις κάμερες την 9η μέρα της απεργίας και αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν και αρνούνται να στηρίξουν αποφασιστικούς αγώνες, αρνούνται να σχεδιάσουν την πάλη ενάντια στην αντιλαίκή πολιτική. Σε λογική "αγώνα διαμαρτυρίας" και η Αυτόνομη Παρέμβαση" του ΣΥΡΙΖΑ, με επικοινωνιακούς χειρισμούς και παρουσία και κυρίως κοινοβουλευτικό προσανατολισμό τοιυ θέματος, ενώ καθυστερημένα ανταποκρίθηκαν άλλες ταξικές δυνάμεις.  
Τώρα, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, με σταθμούς την 31 Ιανουαρίου με την απεργία των υγειονομικών, των συγκοινωνιών και άλλων κλάδων, αλλά και συνέχεια με πανεργατικές μορφές αγώνα, ανάδειξης των ζητημάτων επιβίωσης της εργατικής τάξης. Σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης και αγώνα που θα απαιτήσουν άμεσα μέτρα επιβίωσης των άνεργων, των εργαζόμενων, των φτωχών και θα οργανώσουν την πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. 
ΠΗΓΗ: narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ