22/1/13

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς. Μέτωπο ανατροπής τώρα!


Σκληρή επίθεση εξαπολύει η βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απέναντι στους εργαζόμενους, με αιχμή τους απεργούς στις συγκοινωνίες. Συκοφαντίες, ψέμματα, απειλές, δικαστήρια και εισαγγελείς, κανάλια με τόνους λάσπης, όλοι για να κάμψουν τον ελπιδοφόρο αγώνα στις συγκοινωνίες για την υπεράσπιση της Συλλογικής Σύμβασης και την διασφάλιση φθηνού εισιτήριου για το λαό. Οι συγκοινωνίες είναι δημοσιο αγαθό, όχι κερδοφόρα μπίζνα!
Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, δεκάδες συνδικάτα, εργαζόμενοι, μαζικοί φορείς και συνελεύσεις συμπαρίστανται στην απεργία του ΜΕΤΡΟ και των άλλων εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πολύ μαζική ήταν η σύσκεψη που κάλεσε το σωματείο εργαζομένων ΜΕΤΡΟ ΣΕΛΜΑ την Δευτέρα το απόγευμα, με συμμετοχή δεκάδων σωματείων και συνδικαλιστών. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται από τις 5.00 το πρωί στα αμαξοστάσια, ενώ για την Τετάρτη 23/1 το Σωματείο του ΜΕΤΡΟ καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης στην κεντρική πύλη του αμαξοστάσιου ΜΕΤΡΟ στον Κηφισό-Λένορμαν.
Σε ανακοίνωσή της η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την απεργία και την μαχητική στάση των εργαζόμενων στο Μετρό ενάντια στις νέες βάρβαρες περικοπές στις αποδοχές τους μέσω της υπαγωγής τους στο "ενιαίο μισθολόγιο" φτωχολόγιο.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι αγώνας ενάντια στην φτώχεια και την υποταγή. Αγώνας υπερηφάνειας ενάντια στα υπόγεια παζάρια και την συναλλαγή των δήθεν "εξαιρέσεων" με την οποία άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες κρατούν καθηλωμένουυς τους εργαζόμενους παίζοντας το παιγνίδι της κυβέρνησης και της τρόικα!
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, από την συγκινητική τους στάση στις μεγάλες συγκρούσεις του λαού μας στο Σύνταγμα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, μέχρι την αντίθεσή τους στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και τον σημερινό τους αγώνα συμβολίζουν  ένα εργατικό κίνημα "εξαρτημένο" μόνο από τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι της εργοδοσίας, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία όχι κλεισμένο στον εαυτό του, μαχητικό, δημοκρατικό. ΈΝΑ εργατικό κίνημα που μπορεί να νικήσει.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας με το σωματείο του Μετρό, για να μην υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς και να ανατραπεί το "ενιαίο" σε όλο το δημόσιο, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους μας.
Απάντηση στη λάσπη της κυβέρνησης και των καναλιών περί δήθεν μειοψηφιών και απεργών που πληρώνονται έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντ. Σταματόπουλος τονίζοντας ότι «οι μαϊμουδιές, για τις οποίες μίλησε ο κ. Χατζηδάκης, δεν αφορούν τους εργαζομένους. Οι απεργοί δεν πληρώνονται και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να δείξουμε τα εκκαθαριστικά μας σε όποιον τα ζητήσει».
ΠΗΓΗ: narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ