17/2/13

Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας για την απρόκλητη παρουσία της αστυνομίας στα γραφεία σωματείου.


Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίες στο υπουργείο ΠΡΟοστασίας του ΠΟλίτη. για την απρόκλητη επίσκεψη δύο ένστολων αστυνομικών στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν με αποφάσεις τους: Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων Σωματείων, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, και αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία.
Τρεις αστυνομικές κλούβες, αστυνομικοί και ΜΑΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν έως από το κτίριο του Υπουργείου. Μόνο αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών επιτράπηκε να πλησιάσει την είσοδο του υπουργείου όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Αθ. Ανδρεουλάκο.
Στη συνάντηση τέθηκε το ερώτημα γιατί συνέβη το περιστατικό της παρουσίας των αστυνομικών στη σύσκεψη και η απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης ήταν πως το ζήτημα «θα διερευνηθεί».
Στις καταγγελίες των εκπροσώπων των σωματείων ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα καταστολής, στην  επιστράτευση των απεργών, στις συλλήψεις συνδικαλιστών, στην επίθεση κατά της συγκέντρωσης στο υπουργείο Εργασίας, στην καταστολή σε βάρος των αγροτών, στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνσης να πάρει μέτρα κατά του δικαιώματος στην απεργία, ο γγ του Υπουργείου δήλωσε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να τηρήσει το νόμο και την τάξη».    
Ό,τι και να κάνουν, οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια  κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Να δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει στην απεργία στις 20 Φλεβάρη  και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων.      

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ