9/4/13

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/4


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καταγγέλλει την οργανωμένη παρακρατική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής ενάντια στην κατάληψη Μαραγκοπουλείου στην οδό Γούναρη το βράδυ της Δευτέρας 8/4. Χέρι – χέρι και σε άμεση συνεννόηση με την αστυνομία, η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με οργανωμένο τρόπο εναντίον των αγωνιστών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κατάληψη. Η αστυνομία φρόντισε να βοηθήσει τη Χρυσή Αυγή στο «έργο» της και να καταστείλει την αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης που έφτασε στο χώρο σαν άμεση απάντηση στις επιθέσεις και να πνίξει την περιοχή στα χημικά. Χάρη στην άμεση αντίδραση όσο βρίσκονταν στην κατάληψη και στην αλληλεγγύη όσων συγκεντρώθηκαν έξω από το Μαραγκοπούλειο η κατάληψη δεν εκκενώθηκε και η προσπάθεια τρομοκράτησης από Χρυσαυγίτες και αστυνομία έσπασε στο δρόμο.

Η κατάληψη Μαραγκοπουλείου είναι ένας ανοιχτός ζωντανός κοινωνικός χώρος στη γειτονιά που διοργανώνει εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές και έχει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Οι εντάσεις, οι προκλήσεις, οι διαπληκτισμοί και οι επιθέσεις στην περιοχή έχουν ξεκινήσει από τότε που άνοιξε η Χρυσή Αυγή γραφεία στην Πάτρα. Είναι πάγια τακτική των νεοναζί να προβοκάρουν και να δημιουργούν εντάσεις για να προωθήσουν την κανιβαλική τους πολιτική. Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος, χτυπάει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις μορφές οργάνωσης του λαού, αποπροσανατολίζει τους εργαζομένους από την μνημονιακή λαίλαπα, σπέρνει το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο στη νεολαία, ενισχύει τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η επίθεση αυτή δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται στην επιχείρηση καταστολής και  στοχοποίησης αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων και πολιτικών χώρων που συστηματικά εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με στόχο την τρομοκράτηση και κατάπνιξη κάθε φωνής που αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαική πολιτικής της.

Δε θα τους περάσει στην Πάτρα αλλά και πουθενά. Θα απομονωθούν σε κάθε γειτονιά και οι προκλήσεις τους θα απαντηθούν από το μαζικό κίνημα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αλληλέγγυα στην κατάληψη Μαραγκοπουλείου και στα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα.

Καμία σύλληψη ή  προσαγωγή αγωνιστών.

Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ