2/4/13

ΚΕΔΔΕ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ – ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά δεν ήταν στο στόχαστρό της κάποια απεργία. Ήταν το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου τρεις πρωτοπόροι αγωνιστές, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταδικάστηκαν από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνων σε εξάμηνη φυλάκιση γιατί ως συνδικαλιστές υπερασπίστηκαν την απεργία που είχε προκηρύξει ο κλάδος τους το 2007. Ο εισαγγελέας μάλιστα στην αγόρευσή του επικαλέστηκε το δικαίωμα στην εργασία των απεργοσπαστών.
Το δικαίωμα στην εργασία, σύμφωνα με αυτή τη λογική, παραβιάζεται από τους συνδικαλιστές που φροντίζουν για την επιτυχία μιας απεργίας, και όχι από το γεγονός ότι το 30% του εργατικού δυναμικού της χώρας βρίσκεται στην ανεργία ενώ κοντά το 60% των νέων δεν κάνει ούτε ένα μεροκάματο. Με αυτή την αντίληψη σαν οδηγό, πορευόμαστε προς την επαναφορά του δικαίου της φεουδαρχίας.
Τέτοιες αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο το ρόλο της ως φόβητρο των πρωτοπόρων αγωνιστών. Και μάλιστα αυτός ο ρόλος αναβαθμίζεται στον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων όπου οι αγώνες των εργαζομένων είναι ο μόνος φόβος της εσωτερικής Τρόικας αλλά και των συμμάχων της, ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας καταγγέλλει την εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης κατά των αγώνων των εργαζομένων με τη συνεργασία και της δικαστικής εξουσίας και δηλώνει ότι θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για να την ανακόψει και θα σταθεί στο πλάι των διωκόμενων συνδικαλιστών που είναι οι
Αδαμόπουλος Νίκος, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας,
Καραγεώργου Βασιλική, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ,
Μαυρουδής  Νίκος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ