11/7/13

Ξεσηκωμός! Όλοι στον αγώνα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ
Ανοιχτή συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Δευτέρα 15 Ιούλη, 7.00 μμ, στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορδάτου 2, Σύνταγμα)
Κινητοποίηση στις 18 Ιούλη στο Σύνταγμα, ενάντια στην επίσκεψη του Σόιμπλε
Ανάγκη για ανάπτυξη νέου γύρου αντιπαράθεσης με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της άθλιας συγκυβέρνησης και της τρόικας κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Τα μέτρα δεν έχουν σταματημό, οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Καμία αναμονή, ούτε εκλογική αυταπάτη. Ο κόσμος της δουλειάς πρέπει να πάρει θέσεις μάχης, από σήμερα κιόλας. Να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, στους Δήμους και τα σχολεία, στην ΕΡΤ και τα νοσοκομεία, στους δρόμους και τις γειτονιές. Σταθμός είναι η Πανεργατική Απεργία της Τρίτης 16 Ιούλη, όπου πρέπει να "νεκρώσουν" όλοι οι χώροι δουλειάς, οι κλάδοι, τα εργοστάσια, τα γραφεία και τα καταστήματα. Παλλαϊκό "όχι" με μαζικά συλλαλητήρια πρέπει να εκφραστεί την Πέμπτη 18 Ιούλη, ενάντια στην επίσκεψη του dealer του γερμανικού κεφαλαίου Σόιμπλε. Το δεξί χέρι της Μέρκελ έρχεται να στηρίξει την άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και να αξιώσει σκληρή εφαρμογή των απολύσεων και άλλα νέα μέτρα από Σεπτέμβρη! 
Για την οργάνωση των κινητοποιήσεων και την ανάπτυξη ενός μάχιμου περιεχομένου διεκδικήσεων και στόχων πάλης, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε ανοιχτή μαζική συνέλευση τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλα τα συνδικάτα που βρίσκονται σε μάχη, τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις 7.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Αντίστοιχα, συσκέψεις και συνελεύσεις πραγματοποιούν εργατικά σχήματα, κλαδικοί και τοπικοί συντονισμοί, κινήσεις σε γειτονιές.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση-κάλεσμά του ο Συντονισμός Σωματείων:
"...Αν δεν τους τελειώσουμε, θα μας τελειώσουν εκείνοι
Ο αγώνας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση, αλλά και ο συνεχιζόμενος για τέταρτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο. Αναδεικνύουν τις δυνατότητες του κινήματος και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
Δείχνουν δυνατοί, μα στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως ξεσπάσει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Γι΄ αυτό προσπαθούν να σβήσουν εν τη γενέσει τους τις σπίθες που δημιουργούνται. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν με την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, αυτό προσπαθούν να κάνουν με τον αγώνα όλης της κοινωνίας για τη ΕΡΤ.
Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Nα συντονίσουμε τους αγώνες μαςΓια έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεσή τους. Αναγκαίο βήμα γι΄ αυτό κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων τους:
  • Για να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Για την κατάργηση της ΠΝΠ και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης στην εκπαίδευση, το μετρό και τους ναυτεργάτες.
  • Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.
  • Για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, νερό, ενέργεια, συγκοινωνίες) και για να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να μπορούμε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
  • Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, για άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
Ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα καλεί σε αγώνα τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις αγωνιστικές ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα, τις συλλογικότητες των ανέργων, να συμβάλλουν σε μια τέτοια προοπτική. Καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, όλο το λαό να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση, με την απεργία της 16ης Ιούλη..."
ΠΗΓΗ: narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ