9/7/13

νΚΑ: Ούτε βήμα πίσω από αυτά που μας ανήκουν - Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική εισβολή των δυνάμεων καταστολής στον χώρο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών φοιτητών μελών της ΕΑΑΚ, μεταξύ των οποίων και μελών της νΚΑ.

    Συγκεκριμένα, στην διάρκεια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ εισέβαλαν στον χώρο της πρυτανείας σπάζοντας την πόρτα με αλυσοπρίονο(!!) , προπηλάκισαν απρόκλητα φοιτητές και εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο και προχώρησαν σε προσαγωγές αγωνιστών φοιτητών. Στην συνέχεια, και χωρίς κανένας προφανή λόγο, έκαναν γενικευμένη χρήση χημικών προς τους συγκεντρωμένους έξω από την πρυτανεία.


    Είναι φανερό, πως πέραν από την καταπάτηση του ασύλου, στοχεύουν στην ποινικοποίηση κάθε έννοιας αγωνιστικής πρακτικής και συλλογικής διεκδίκησης, στοχεύουν να βγάλουν στην παρανομία το δικαίωμα των φοιτητών και των εργαζόμενων με τους αγώνες τους να ορίζουν τις ζωές τους και τους χώρους στους οποίους σπουδάζουν και εργάζονται. Η συγκεκριμένη επιλογή,αν συνδυαστεί με τις επιστρατεύσεις των αγωνιζόμενων κλάδων, την αδιαλλαξία και την σαφή κυβερνητική επιλογή να φτάσει ο απεργός πείνας Κ.Σακκάς στα όρια της εξόντωσης, την αξιοποίηση των φασιστικών και παρακρατικών ομάδων απέναντι στο λαικό κίνημα και τους αγωνιστές του, υπογραμμίζουν την κλιμάκωση της επιθετικότητας της ακροδεξιάς συμμορίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί “δια πυρός και σιδήρου” να εφαρμόσει την καταστροφική πολιτική της. Επιχειρούν να στείλουν μήνυμα τρομοκράτησης και καταστολής σε όσους αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, προσπαθούν να ανακόψουν το νέο γύρο κοινωνικών συγκρούσεων που πυροδοτεί η βάρβαρη πολιτική τους.


    Φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν μας τρομοκρατούν, δεν πρόκειται να μας λυγίσουν. Ούτε η σιδερόφραχτη πολιτική τους και τα τάγματα εφόδου των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ούτε και οι τσάτσοι της Κυβέρνησης και του κεφαλαίου στα Πανεπιστήμια που δρώντας σαν σύγχρονοι Εφιάλτες καταδίδουν φοιτητές. Δεν έχουν πια θέση στο Πανεπιστήμιο, είναι ανεπιθύμητοι.


    Οι δυνάμεις της νΚΑ, οι αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μαχητικού φοιτητικού κινήματος μαζί με όλη την μαχόμενη νεολαία, θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των επερχόμενων κοινωνικών συγκρούσεων. Αν νομίζουν πως θα κάνουμε έστω και ένα βήμα πίσω από αυτά που μας ανήκουν, είναι γελασμένοι.

Το γραφείο του ΚΣ της νΚΑ
08/07/2013

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ