8/7/13

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ


H ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη ΔΗΜΑΡ και Χρυσής Αυγής, ξαναχτυπά. Μετά τις επιστρατεύσεις των εργατικών αγώνων, την απαγωγή και παράδοση Κούρδου αγωνιστή στην κυβέρνηση Ερντογάν,  το κλείσιμο της ΕΡΤ  όπου το μαύρο της λογοκρισίας και της προπαγάνδας των καθεστωτικών  ΜΜΕ σκοτινιάζει τα πάντα,  της κατοχής των Σκουριών Χαλκιδικής από τα ΜΑΤ-ΕΚΑΜ που προστατεύουν τα ξένα και ελληνικά  ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, η αλυσίδα της κρατικής τρομοκρατίας πρόσθεσε ένα ακόμη κρίκο.
Είναι η ΕΙΣΒΟΛΗ των  Πραιτοριανών του συστήματος, των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ μέσα στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και παράστασης διαμαρτυρίας από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις αυταρχικές μεθοδεύσεις στην εκπαίδευση και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επιστέγασμα των άγριων σκηνών που ακολούθησαν ήταν οι συλλήψεις και οι προσαγωγές δεκάδων φοιτητών και εργαζομένων.
Ήταν ένα ακόμη επεισόδιο του Κοινοβουλευττικού Ολοκληρωτισμού που στέλνει ένα πολύ ευρύτερο μήνυμα: πλέον το Άσυλο έχει καταργηθεί, οι κοινωνικοί αγώνες και η αμφισβήτηση έχουν τεθεί εκτός νόμου. Αυτές είναι οι αυατρχικές-τρομοκρατικές προυποθέσεις για την επιβολή της πλήρους δουλοποίησης μας, για την ανεμπόδιστη εφαρμογή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών.

Το αστικό σύστημα εξουσίας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι τα εξεγερτικά γεγονόνα που σημειώνονται σε ολόκληρη τη Μεσογειακή γειτονιά μας αργά ή γρήγορα θα βρουν την αναλογία τους και στην Ελλάδα. Οι μισθοί πείνας, η ανέχεια και η ανεργία, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, οι καθημερινές αυτοκτονίες, η κλοπή του παρόντος και του μέλλοντος μας, αργά ή γρήγορα θα πυροδοτήσουν την κοινωνική έκρηξη. Για αυτό η κυβέρνηση   επιβάλλει πολιτική μηδενικής ανοχής και οικοδομεί κράτος έκτακτης ανάγκης, εξαπολύει προκλητική και δυσανάλογη βία με την ποιότητα των μέχρι τώρα διαμαρτυριών.


Όμως η κρατική τρομοκρατία δε μας φοβίζει.

Εξάλλου, τι έχουμε να χάσουμε πια; Τα Νοσοκομεία-Πανεπιστήμια-Βρεφικούς Σταθμούς τους κλείνουν. Μας κλέψαν την εργασία, το σπίτι, τους κόπους μιας ζωής. Εξευτέλισαν τους ηλικιωμένους, απόμαχους μιας ζωής βασάνων και αμάτρητου ιδρώτα. Μας έκοψαν το ρεύμα-τώρα θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και το νερό. Μας φόρτωσαν φόρους-χαράτσια. Έστειλαν τα παιδιά μας μετανάστες. Ιδιωτικοποιούν κάθε  όμορφη γωνιά αυτής τη γης κια μας φορτώνουν την περιβαλλοντική ασχήμια που προκαλεί η άναρχη καπιταλιστικής τους ανάπτυξη και κερδοφορία. Έσπειραν το φασισμό και τον εθνικισμό, αλλά τους Τούρκους νέους λιώνουν οι ίδιες Αυρες που έφεραν και στην Αθήνα. Μας είπαν για όλα φταιν οι μετανάστες, ενώ μετέτρεψαν κάθε εργασιακό χώρο σε Μανωλάδα..


Για πόσο ακόμη θα δεχόμαστε να  χωρίζουν τον κόσμο της εργασίας με τα «εθνικά τους συμφέροντα και τις εθνικές τους ενότητες», με το θρησκευτικό τους παροξυσμό και τις Μεγάλες τους Ιδέες, τώρα πια ενεργειακές....
Μονόδρομος πλέον ο δρόμος της Ανατροπής, της Επανάστασης και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ