9/7/13

Π.Ε.Κ.Ο.Π.: Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΑΣΜΑ ΑΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΑ 9-7-2013

Η Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού καταγγέλλει την εταιρεία ΦΑΣΜΑ ΑΕ, για τις απολύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Λαϊκό”.
Το θράσος των εργολάβων δουλεμπόρων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν αρκεί που έχουν κάνει την εργατική νομοθεσία κουρελόχαρτο, αντιμετωπίζουν κάθε διαμαρτυρία με απολύσεις και ωμό τραμπουκισμό. Μετά τις 2 απολύσεις στο ΓΝΑ “Γεννηματά» σε εργαζόμενες που αρνήθηκαν να υπογράψουν για χρήματα που δεν έλαβαν, προχώρησαν και σε άλλες 3 απολύσεις στο Λαϊκό νοσοκομείο ώστε να κάμψουν κάθε διάθεση για αντίσταση και καταγγελία. Κοινό μυστικό είναι σε όλες τις εργαζόμενες στην εταιρεία, αλλά και στο τακτικό προσωπικό, οι μέθοδες που χρησιμοποιεί η εταιρεία ώστε να πλουτίζει υφαρπάζοντας τις υπογραφές τους αλλά και μέρος των νόμιμων αποδοχών των εργαζόμενων.
Η εργοδοσία της ΦΑΣΜΑ ΑΕ εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει συστηματικά κάθε διαμαρτυρία με απολύσεις και εκφοβισμό. Περιφρονά, μαζί με τους γραπτούς νόμους του ισχύοντος εργατικού δίκαιου, ακόμα και στοιχειώδεις κανόνες ανθρωπιάς απολύοντας εργαζόμενη που πάσχει από καρκίνο.

Χαρακτηριστικό δείγμα της νοοτροπίας της και της ασυδοσίας που απολαμβάνει από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, είναι η προσπάθεια ορισμένων “πρόθυμων” σεκιούριτι να κατεβάσουν το πανό που ανάρτησε το σωματείο της ΠΕΚΟΠ στα κάγκελα για να καταγγείλει τις απολύσεις.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες καθαρίστριες.
Η σιωπή είναι χρυσός μόνο για τα αφεντικά. Απαιτείστε τα δεδουλευμένα σας απαιτείστε την τήρηση του εργατικού δίκαιου. Τα χέρια μας που είναι καμένα από χημικά καθαρισμού, πρέπει να ενωθούν και να γίνουν μια γροθιά. Πρέπει να απαιτήσουμε όλες μαζί να γυρίσουν πίσω οι συναδέλφισσες που απολύθηκαν εκδικητικά από την εργοδοσία, γιατί απαίτησαν τα χρήματα που δικαιούνταν και δεν υπόγραψαν ότι έχουν εξοφληθεί.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες από το τακτικό προσωπικό .
Κάθε τι που χάνει σήμερα ένας εργαζόμενος το χάνουμε όλοι. Αν η εργατική νομοθεσία γίνει κουρελόχαρτο για εμάς τις καθαρίστριες, έτσι θα είναι για όλους. Τα μνημόνια και το δουλεμπόριο επιβλήθηκαν πρώτα στις καθαρίστριες (στους πιο αδύναμους) και μετά γενικεύθηκαν. Πρώτο βήμα ήταν και τότε η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Για αυτό ζητάμε την στήριξή σας ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε τις απολύσεις σήμερα στο δουλεμπορικό των εργολάβων και αύριο στο δημόσιο.

Γιατί ο αγώνας ενάντια στην ασυδοσία είτε της κυβέρνησης και της τρόικας είτε ενάντια στην ασυδοσία των εργολάβων είναι κοινός. Κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις.
Να επιστρέψουν αμέσως στην δουλειά οι συναδέλφισσες Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των καθαριστριών στο Λαϊκό και Γεννηματά. Καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ