6/9/13

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας στην Ανεξάρτητη Συγκέντρωση στη ΔΕΘ, Καμάρα, 7/9

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Όλοι στην ανεξάρτητη συγκέντρωση στη ΔΕΘ ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ
Σάββατο 7 Σεπτέµβρη, Καµάρα, 6.00 µ.µ.
Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-­ΕΕΔΝΤ που βυθίζει την κοινωνία και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση παίρνει πια επικίνδυνες διαστάσεις. Στο όνομα της πληρωμής του χρέους, των Μνημονίων και μιας ανάπτυξης που αφορά μόνο τα υπερκέρδη του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου και των τραπεζών, συνθλίβονται και τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα, ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος, οι υποδομές και το περιβάλλον. Τα δημοκρατικά δικαιώματα μπαίνουν στο στόχαστρο για να επιβληθεί καθεστώς ολοκληρωτικής κυριαρχίας σε βάρος του λαού. Στήριγμα αυτής της πολιτικής οι φασίστες και οι νεοναζί που συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και αποθεώνουν τα ΜΑΤ, στοχοποιούν τους φτωχούς, τους μετανάστες, την Αριστερά και τους κομμουνιστές, καλούν σε αδράνεια απέναντι σε κυβέρνηση-­‐ΕΕ-­‐ΔΝΤ, αθωώνουν την εργοδοσία, τις τράπεζες και τους εφοπλιστές.
Οι Σαμαράς-­Βενιζέλος και η κυβέρνηση ΝΔ-­ΠΑΣΟΚ, οι ένοχοι για την καταστροφή αυτού του τόπου, επιχειρούν να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους με τη διάλυση της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικών υπηρεσιών και μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, νέα χαράτσια στους φτωχούς και αυξήσεις στη ΔΕΗ, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Για τη νεολαία δεν προτείνουν άλλο μέλλον από τη «μαθητεία», δηλαδή τζάμπα ανασφάλιστη δουλειά και τη μετανάστευση.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό για την αντίσταση στην πολιτική κυβέρνησης-­ΕΕΔΝΤ και την ανατροπής της, για την υπεράσπιση της ζωής και της προοπτικής των εργαζομένων και της νεολαίας, μέσα από τη δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων, των πρωτοβουλιών κατοίκων και των συνελεύσεων που με δημοκρατικά και μαχητικό τρόπο μαζί φέρνουν στο προσκήνιο το λαό. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο στον οποίο μας οδηγούν η κυβέρνηση ΝΔ-­‐ ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και να σφραγίσει τις εξελίξεις παραπέρα. Δεν υπάρχει περιθώριο για εκλογική αναμονή και συμβολική διαμαρτυρία.
Εξάλλου αυτή η κυβέρνηση των συνενόχων δηλώνει έτοιμη να στοιχηθεί πίσω από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-­ΕΕΝΑΤΟ που μεθοδεύουν επέμβαση στη Συρία, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους και να φράξουν το δρόμο στη χειραφέτηση των λαών της Ανατολικής Μεσογείου. Μια εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό τον πολεμικό τυχοδιωκτισμό, προκειμένου να υποστηριχτούν και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, μόνο δεινά θα φέρει για το λαό, όπως γίνεται πάντα με τον πόλεμο.
Ο δρόμος του αγώνα και της ανατροπής δεν μπορεί να συναντηθεί με ΓΣΕΕ-­ΑΔΕΔΥ του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που βάζουν φρένο και εμπόδιο στην ανάπτυξη αποφασιστικών αγώνων, όπως έκαναν το Μάη με την «απεργία που δεν έγινε» των εκπαιδευτικών, κάτι που επιχειρούν να επαναλάβουν αυτές τις μέρες πάλι μπροστά στις αγωνιστικές διαθέσεις των καθηγητών. Το ΠΑΜΕ δε μεταφράζει την αγωνιστική τοποθέτηση απέναντι σε κυβέρνηση - εργοδοσία – ΕΕ, σε πρόταση αγώνα ανατροπής, αλλά σε κάλεσμα κομματικής συσπείρωσης.
Διαλέγουμε το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, του παλλαϊκού ξεσηκωμού, στα χέρια των εργαζομένων και των αγωνιζόμενων, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και το συντονισμό τους.
  • Ανεπιθύμητοι Σαµαράς και Βενιζέλος
  • Παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπεί η κυβέρνηση, να ξηλωθούν τα Μνημόνια και η Τρόικα
  • Διαγραφή του χρέους, παύση πληρωμών. Έξω η Ελλάδα από ευρώ­‐ΕΕ.
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της φύσης. Εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο
  • Απαγόρευση των απολύσεων, ριζική αναδιανομή του πλούτου
  • Αλληλεγγύη στον αγώνα στην εκπαίδευση, την υγεία, τους δήμους, στη μάχη της Χαλκιδικής ενάντια στους χρυσοθήρες
  • Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία-­‐ Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών-­‐Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις ΗΠΑ-­‐ΝΑΤΟ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ