18/10/13

Μακρύ χέρι της καταστολής του Δένδια η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθήνας

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Αθήνα 18/10/2013



Μακρύ χέρι της καταστολής του Δένδια η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθήνας



Xθές η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που μοίραζαν προκηρύξεις στο Σύνταγμα κατά των απελάσεων μελών αριστερών οργανώσεων μετά από συμφωνία Σαμαρά-Ερντογκάν. Ήταν εκεί ακόμη και απεργοί πείνας.

Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών για την οποία οι υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν την παρέμβαση αυτή ως σκουπίδια προς εκκαθάριση. 

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα, η αντιμετώπιση του αντιδημάρχου καθαριότητας Ανδρέα Βαρελά ότι υπάρχει «πάγια εντολή» προς τα ειδικά συνεργεία όταν η ΕΛΑΣ ζητάει συνδρομή να παρεμβαίνουν.

Βέβαια αν επρόκειτο για κάποια μεγάλη πολυεθνική κινητής τηλεφωνίας που θα κατασκεύαζε αυθαίρετη κατασκευή-πύργο ούτε η ΕΛΑΣ, ούτε οι ειδικές υπηρεσίες θα είχαν τα αντανακλαστικά να κινηθούν! Χρειάστηκε να μπει ζήτημα σε συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για να κινηθεί η διαδικασία αποκαθήλωσης. Αντίθετα το φάστ τράκ κατά των δημοκρατικών ελευθεριών βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο όταν πρόκειται για δράση αλληλεγγύης και όταν πρόκειται για μετανάστες και πρόσφυγες ακόμη ταχύτερο. 

Απαιτούμε να σταματήσει το κυνηγητό σε βάρος της επιτροπής αλληλεγγύης Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων.

Να σταματήσουν οι διώξεις και οι απελάσεις στους δήμιους της Τουρκίας.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός  σύμβουλος Αθήνας 

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ