26/10/13

ΠΡΙΝ | ΒΟΡΙΔΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τηλε-τραμπούκοι της Δευτέρας

Άγνωστο το αν ήταν συνεννοημένοι, πάντως... έτσι έμοιαζε.  Ο λόγος για το προερχόμενο από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ δίδυμο των Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη που "στοίχειωσαν" με την παρουσία τους τις τηλεοπτικές οθόνες της περασμένης Δευτέρας απειλώντας, τραμπουκίζοντας και βάζοντας ξεκάθαρα στο στόχαστρο κάθε φωνή που αμφισβητεί το δόγμα του "ευρωμονόδρομου" και των μνημονίων.

Ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της ΝΔ απεφάνθη - στην 'Ανατροπή' του Γ. Πρετεντέρη - ότι η παρούσα στο πάνελ πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα δεν δικαιούται να τον αμφισβητεί (και μαζ΄πι του την κυβερνητική πολιτική) διότι έχει υποπέσει σε δύο ασυγχώρητα παραπτώματα:  Καταρχάς δεν είναι εκλεγμένη στο ελληνικό κοινοβούλιο και σαν να μην έφτανε αυτό είναι και... μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Χαρακτηριστικές ήταν οι ατάκες του Μ. Βορίδη που υποστήριξε πως "η κοινωνία εμένα με εκλέγει, εσάς δεν σας εκλέγει" ενώ στη συνέχεια απαίτησε να πληροφορηθεί για τις πολιτικές απόψεις της Δ. Κουτσούμπα προκειμένου να δηλώσει πως εφόσον "είστε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη νομιμοποίησή μου την εκλογική μην την αμφισβητείτε εσείς"!

Ενώ αυτά συνέβαιναν στο Mega, στο Star και στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου έδινε το δικό του τραμπούκικο σόου ο έτερος κυβερνητικός Καππαδόκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Αυτός ως υπουργός Υγείας, φρόντισε να απειλήσει με απολύσεις τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.  Γιατί;  Μα γιατί και αυτός είναι "εκλεγμένος".

Χαρακτηριστική η ατάκα του, που απευθύνονταν στην συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ Ι. Μαργαρά η οποία είχε το... απύθμενο θράσος να διαφωνήσει μαζί του:  "Εγώ είμαι εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σταυρό, είμαι διορισμένος υπουργός Υγείας με Ελληνική Δημοκρατία κι έχω υποχρέωση να πηγαίνω στα νοσοκομεία.  Μπορείτε να φωνάζετε, να σηκώνετε πανό, να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά όποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να με εμποδίσει να ασκήσω τα καθήκοντά μου, να είμαστε συνεννοημένοι μεταξύ μας, ο νόμος θα εφαρμοστεί και ο νόμος σημαίνει απόλυση"!

Πάντως για να μην ξεχνάμε πόσο εκλεγμένοι είναι οι... "εκλεγμένοι" θυμίζουμε ότι ο Μ. Βορίδης και ο Α. Γεωργιάδης κάθισαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα ως υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας που στις τελευταίες εκλογές δεν την ψήφισαν ούτε 3 στους 10 ψηφοφόρους (ποσοστό 29,6%) και σχημάτισε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ που το ψήφισε μόλις 1 στους 10 ψηφοφόρους (ποσοστό 12,2%)!  Όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές με τις οποίες πήραν ακόμη και αυτά τα ποσοστά.

Κι όμως - ας είναι καλά ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος - στην Βουλή διαθέτουν το... 52% των εδρών.  Τσαμπουκαλεύονται και κομπάζουν σαν τους έχει ψηφίσει πάνω από το 80% της κοινωνίας, ενώ δεν μπορούν ούτε να κυκλοφορήσουν στο δρόμο!  Αυτοί είναι οι καιροί του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και απαιτούν την ανάλογη απάντηση...

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

ΠΡΙΝ 26/10/2013

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ