7/11/13

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ



ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ
ΤΟ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Όλοι σήμερα στις 4:00μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Τα φασιστοειδή της άθλιας συγκυβέρνησης διέταξαν την εισβολή στις 4.20’  το ξημέρωμα της Πέμπτης 7/11 στο κατειλημμένο από τους εργαζόμενους Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.  Εκκένωσαν το κτίριο με την απειλή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ και προσήγαγαν τέσσερεις εργαζόμενους –μεταξύ τους και τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη και τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων Ν. Τσιμπίδα. Παρέταξαν οκτώ διμοιρίες περιμετρικά του κτηρίου, οι οποίες έκαναν αμέσως χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τον κόσμο που είχε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται.

Μία μόλις μέρα πριν, η ακροδεξιά συγκυβέρνηση μαζί με την ΔΗΜΑΡ ψήφιζαν σκανδαλώδη διάταξη που χαρίζει  στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκπομπής, αποκλείοντας μόνο την ΕΡΤ. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δοσίλογοι μνημονιακοί εφαρμόζουν πιστά την ατζέντα της Χρυσής Αυγής: στον πολιτικό λόγο με την "θεωρία των δύο ακρών" και πρακτικά με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που αναβαθμίζουν καθημερινά (επιστρατεύσεις, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, συλλήψεις, σκληρή βία και ωμή καταστολή).
Με αυτά τα μέσα προσπάθησαν να στρώσουν τον δρόμο για να σπάσουν την κατάληψη της ΕΡΤ, για να κλείσουν τα στόματα των εργαζομένων που επί πέντε μήνες τώρα λειτουργούν υποδειγματικά την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και με τον περήφανο αγώνα διαρκείας που δίνουν ανοίγουν νέο δρόμο για την εργατική τάξη όλης της χώρας.
Όμως τα ψέματα, οι απάτες, οι συκοφαντίες, η καταστολή είναι το τελευταίο τους καταφύγιο. Μπορεί με αυτά να κέρδισαν μερικούς μήνες παράτασης, αλλά δεν θα σώσουν την άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά και τους δοσίλογους μνημονιακούς από την οργή και την αηδία, που  ξεχειλίζουν ανάμεσα στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Από την κατάρρευση της μαύρης προπαγάνδας του “success story” και των «πρωτογενών πλεονασμάτων», την ίδια ώρα που ετοιμάζουν – δήθεν… «διαπραγματευόμενοι» με την Τρόικα! – νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, όπως κι αν τα ονομάσουν.
Η χουντικής έμπνευσης φίμωση της ΕΡΤ, παραμονές της επετείου των 40 χρόνων από την εξέγερση του ‘73, πρέπει να απαντηθεί με το δικό μας ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. Όλοι σήμερα στις 4:00μμ στο  Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, σωματεία, συλλογικότητες και φορείς συγκεντρωνόμαστε στο Ραδιομέγαρο:

- Για να υπερασπιστούμε την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
- Για να ανατρέψουμε την χούντα της συγκυβέρνησης και τις βάρβαρες πολιτικές των απανωτών Μνημονίων.
- Για να σώσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Άμεσα να απαιτήσουμε της προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ στα ΜΜΕ. Όλοι μαζί, να οργανώσουμε από τα κάτω τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, τη δική μας εξέγερση, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. 

Ο.Κ.Δ.Ε.
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

ergatikipali@okde.gr       -          www.okde.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ