7/11/13

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ | Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Καταγγέλλουμε σε όλο το λαό την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή σήμερα το πρωί στις 4.30
 
Η εισβολή έγινε με εντολή της κυβέρνησης και είχε προαναγγελθεί από τους 32 βουλευτές της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: αυτό της βίας και τρομοκρατίας! Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι απλήρωτοι, δεν έχουν στα χέρια τους χαρτί απόλυσης για να μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας, δεν πήραν τις αποζημιώσεις τους. Τους πετάνε κυριολεκτικά στο δρόμο σαν άχρηστα αντικείμενα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 5 μήνες τώρα μάχονται για τα δικαίωμά τους στη δουλειά και το δικαίωμα του λαού στην αντικειμενική ενημέρωση, έχοντας συμπαραστάτη την πλειοψηφία του λαού.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, οδηγεί στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι προστίθενται στην ουρά των 2.000.000 ανέργων. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιήθηκε μια άμεση απαίτηση της Τρόικας για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα ήταν ένα δώρο στους ιδιώτες καναλάρχες. Η φασιστικού τύπου απόφαση πάρθηκε από μια κυβέρνηση η οποία συγκροτήθηκε για την υλοποίηση της πολιτικής των μνημονίων και υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα της Τρόικας, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών, των καπιταλιστών. Οι κυβερνώντες θέλουν μια Δημόσια τηλεόραση υποβαθμισμένη έναντι των ιδιωτικών καναλιών, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με διοικήσεις κυβερνητικές που να υμνούν και να εξωραΐζουν την μνημονιακή πολιτική, τους εμπνευστές της και αυτούς που την υλοποιούν. Θέλουν μια ραδιοτηλεόραση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Η σκληρή και απάνθρωπη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική τους, η οποία οδηγεί την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στην εξαθλίωση και η οποία θα ενταθεί στο άμεσο μάλλον, δεν αφήνει κανένα περιθώριο και υπόνοια για άλλο λόγο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και από τα μεγάλα κανάλια. Ο λόγος των ΜΜΕ πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένος με την μνημονιακή πολιτική.

Η λειτουργία της ΕΡΤ όλες αυτές τις μέρες των κινητοποιήσεων δείχνει με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση κάτω από άλλες συνθήκες. Με άλλη κυβέρνηση και εξουσία. Με τους εργαζόμενους να τη διαχειρίζονται και να την ελέγχουν, ανοιχτή στο λαό και στα προβλήματά του, δίνοντας βήμα σε εκπροσώπους εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων και στην ίδια την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό για να ακουστούν. Και φυσικά μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή σε κάθε καλλιτεχνική και άλλη δημιουργία, παράγοντας έργο και προβάλλοντας τον εργατικό-λαϊκό πολιτισμό. Τέτοια και ακόμη καλύτερη τηλεόραση και δημοσιογραφία θέλουμε. Τέτοια και καλύτερη τηλεόραση μπορούμε να φτιάξουμε. Να ελέγχεται από τους εργαζόμενους και τους μαζικούς τους φορείς. Να μην είναι εκπρόσωπος της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων, ούτε φέουδο του κάθε πολιτικού αγύρτη.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά σε όλο το λαό την κυβέρνηση της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της βίας και τρομοκρατίας.

Καταδικάζουμε την πολιτική των μνημονίων και τους τοκογλύφους της Τρόικας που επέβαλαν και επιβάλουν χιλιάδες απολύσεις για να ικανοποιηθούν τα δικά τους συμφέροντα.

Καλούμε όλο το λαό σε παλλαϊκό ανένδοτο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την υπηρετεί.

Με ενιαίο εργατικό μέτωπο και το σύνθημα-στόχο της εργατικής κυβέρνησης να δώσει η εργατική τάξη την απάντηση που ταιριάζει στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες, στους καπιταλιστές συνολικά και στην κυβέρνησή τους!

Αθήνα, 7/11/2013

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ